Mané tilbake fra skade – reddet Liverpool

Liverpool hadde lenge problemer med å ta knekken på Norwich-forsvaret. Så kom Sadio Mané på banen og sikret enda en seier til ligalederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norwich - Liverpool 0-1 (0-0)

Se høydepunktene fra kampen i vinduet øverst!

Etter et skadeopphold på tre uker var Sadio Mané tilbake, men startet på benken borte mot Norwich. I det 60. spilleminutt kom senegaleseren inn for Alex Oxlade-Chamberlain, og 18 minutter senere satte han lekkert inn 1-0 etter oppspill fra Jordan Henderson og sikret seieren.

Dette var Mané sin 100. scoring i Premier League.

– Det har ikke vært så lett, for som fotballspiller ønsker du å spille hele tiden. Men du må håndtere det og jeg har jobbet hardt og kom tilbake. Vi er Liverpool, vi er et sterkt lag og vi er fornøyde med resultatet i dag, sier matchvinneren ydmykt til Sky Sports.

Kaptein Henderson var naturligvis glad for tre poeng, men innrømmer at det ikke var enkelt på Carrow Road.

– Vi visste det ville bli vanskelig å komme hit selv om de er i bunnen av tabellen, for de skaper problemer for lag. De gjorde det for oss i dag også, men alt i alt var det en god kamp av oss og heldigvis fikk vi målet vi trengte for å ta tre poeng, sier kaptein Henderson til Sky Sports etter kampen.

Manager Jürgen Klopp var ikke fornøyd med hvordan laget presterte de første 45 minuttene.

– Det var en vanskelig kamp av ulike årsaker. Vinden, motstanderen, hvordan de er organisert og hvordan vi spilte i førsteomgang gjorde det vanskelig også for oss. Men når du ikke spiller så bra i førsteomgang er det lettere å forbedre det, og det gjorde vi. Sadio (Mané) var frisk og rask, og avgjorde slik at vi vant kampen. Det var fantastisk, sier tyskeren.

– Bunnsolid

Med lørdagens seier er Liverpool fremdeles ubeseiret i årets Premier League etter 26 kamper.

– Det er en kamp hvor de dominerer stort, uten å skape veldig mye store sjanser. Jeg har sett de skape vesentlig mer enn dette her, men det er noe bunnsolid og trygt ved dette laget, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Han roser også Norwich som sto imot Liverpool-maskineriet i 78 minutter.

– Jeg synes Norwich kom i fra dette med æren i behold. De prøvde, de jobbet hardt og de gjorde det vanskelig for Liverpool. Det holdt ikke til poeng, men en god prestasjon.

Mina Finstad Berg mener Liverpool endret seg i det Mané kom på banen.

– Du ser i det han kommer inn så øker tempoet hos Liverpool og han kommer inn med en annen type energi. Han har nok vært voldsomt spillesugen i den perioden han har vært litt småskadet, og da får du endelig se denne trioen (Mané, Salah, Firmino) utfylle seg for fullt. Han gikk rett i angrep ved første anledning, og Norwich slet med å håndtere ham fra han kom inn. Det Mané har å by på når han kommer inn er helt fantastisk strålende, sier TV 2s fotballekspert.

Målvaktene gjorde jobben

Liverpool gikk rett i strupen på Norwich og Trent Alexander-Arnold fyrte avgårde kampens første skudd før det var gått 20 sekunder.

Men de store sjansene og målene lot vente på seg og lagene gikk til pause på 0-0. Nærmest scoring de første 45 minuttene var Norwich med samspillet mellom Lukas Rupp og Teemu Pukki, men Alisson var på jobb og reddet Liverpool.

Med på notene var også Tim Krul som vartet opp med en dobbeltredning i starten av andreomgang etter skudd fra Mohamed Salah og Naby Keïta.

Tettey med stolpetreff

I det 72. spilleminutt kom Norwich på en sjelden kontring der Todd Cantwell spilte på tvers til Alexander Tettey. Nordmannen sendte avgårde et hardt skudd som traff stolpen.

– Det er frustrerende at vi ikke tok poeng, men alt i alt ga vi alt vi hadde. De er et veldig godt lag og de vet hva de holder på med. Vi klarte nesten å få med oss ett poeng, som ville vært fint, men vi må bare se fremover, sier Tettey etter kampen.

Deretter fulgte noen minutters press fra Norwich, men laget klarte ikke å hamle opp med ubeseirede Liverpool. Pukki fikk en stor mulighet like før full tid, men skuddet gikk rett på Alisson.