MEDALJEHÅP: Duoen tok bronsemedalje i VM i Tyskland i 2019, nå setter de kurs mot OL i Tokyo.
MEDALJEHÅP: Duoen tok bronsemedalje i VM i Tyskland i 2019, nå setter de kurs mot OL i Tokyo. Foto: NTB/Scanpix

Stjernens gambling kan ha straffet seg

En overbelastningsskade gjør at et av Norges medaljehåp i OL må utsette sesongsstart.

Christian Sørum og Anders Mol topper verdensrankingen i sandvolleyball og har tilbrakt de siste fem ukene på treningsleir på Tenerife. De er tilbake på trening på Olympiatoppen etter kun 12 timer på norsk jord.

Gjennom høsten og vinteren har Anders Mol spilt innendørs volleyball og den siste tiden har han slitt med en overbelastningsskade i låret. Nå utgår sesongstarten i Doha om tre uker.

– Det kan godt hende at jeg ikke har fått den restitusjonen jeg burde ha, sier Mol.

Selv ville han ikke gå med på at det var gambling før innendørssesongen, men han innrømmet at mange ville mene det. Han trosset blant annet farens råd.

Overbelastning

– Det er lokal overtrening som de kaller det. Det har vært litt mye belastning på låret i det siste, så den har fått en liten knekk da. Jeg har vært ute en liten stund, men nå ser det bedre ut heldigvis, sier Mol.

– Tror du det skyldes at du spilte innendørs i vinter?

– Det kan godt hende at jeg ikke har fått den restitusjonen jeg burde ha. Totalbelastningen har blitt for stor. Jeg må nok ta det med i betraktning til neste år når jeg skal vurdere om jeg skal spille innendørs eller ikke.

Makkeren Sørum er glad for at skaden kom nå og ikke lenger ut i sesongen. Han har selv hatt en strekk i låret og problemer med hofta, men føler seg i god form nå.

– Det har sittet i ganske lenge, men nå føler jeg meg skikkelig bra. Det er deilig, så da er 50 prosent av laget klare og så gleder vi oss veldig til å komme i gang med å spille turneringer, sier Sørum.

– OL er helt klart høydepunktet

Sesongen byr på utallige reisedøgn for Sørum og Mol, og allerede neste uke reiser de på ny tur til Tenerife. Der venter treningsleir og treningskamper mot de beste lagene i Europa.

– Å få match-trening er det vi trenger, det er det som har funket før. Det blir moro å spille. Trening er moro, men det er kamper som er ekstremt morsomt, så jeg gleder meg, sier Sørum.

Til sommeren venter deres første OL og de neste månedene skal brukes til å finne rytmen og god-følelsen som de har hatt de siste to sesongene.

– Det handler om å gjøre de riktige tingene oftere enn motstanderne, og da må vi pushe vårt nivå på hver eneste trening. Det blir vårt første OL, og vi gleder oss skikkelig. Det er mye moro som skjer før det også, men OL er helt klart høydepunktet, sier Sørum.