FENTANYL: Fentanyl er en syntetisk form av heroin.
FENTANYL: Fentanyl er en syntetisk form av heroin. Foto: Cliff Owen

Advarer mot syntetisk heroin i ungdomsmiljø etter flere dødsfall

To menn ble fredag funnet døde i Skien, og politiet mistenker overdose. Nå advarer de om sterke stoffer i omløp. – Folk vet ikke hva de tar, advarer politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To unge menn på 18 og 24 år ble fredag morgen funnet døde på en adresse i Skien. De antas å ha dødd som følge av overdose, noe som i så fall betyr at totalt tre personer i området har dødd som følge av overdose på kort tid.

– På generelt grunnlag er det grunn til å komme med en advarsel om narkotika. Folk vet ikke hva de tar, sier leder Annie Sandersen i etterforskningsavdelingen hos politiet i Grenland til Telemarksavisa.

Politiet etterforsker saken bredt, og de to mennene vil bli sendt til obduksjon.

– Det er en del indikasjoner på det befinner seg Fentanyl i ungdomsmiljøet i Telemark, sier leder Tor Ragnar Steffensen for forebyggende enhet ved Grenland politistasjon.

– Rusmiljøet blir hardere

Fentanyl er en syntetisk form av heroin, som vanligvis brukes i medisin mot alvorlige smerter og til narkose. Fentanyl er opptil 100 ganger mer potent enn morfin og er livsfarlig selv i små doser.

37 år gamle Fredrik Elverhøy, som tidligere vært en del av rusmiljøet i Grenland, mener at rusmiljøet blir hardere og hardere. Han påpeker at sterke stoffer blir stadig mer utbredt også blant vanlig ungdom utenfor rusmiljøet.

– De får tak i det overalt. Fester. Snapchat. Sosiale medier, sier Elverhøy til NRK.

Flere dødsfall

På verdensbasis tar syntetiske stoffet fentanyl mange liv hvert år.

Rapperen Mac Miller mistet livet av en «dødelig dopcocktail» bestående av Xanax-piller med fentanyl, kokain og alkohol i september 2018.

Også Prince mistet livet på grunn av det narkotiske stoffet.

(©NTB/TV 2)