KEEPER: Erland Tangvik i aksjon i Tillers cupmøte med RBK.
KEEPER: Erland Tangvik i aksjon i Tillers cupmøte med RBK. Foto: Ned Alley

Erland (22) går fra norsk 3. divisjon til svensk seriemester

Målvakten ble hentet til Djurgården etter kompisens anbefaling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Keeperen Erland Tangvik (22) har skrevet under på en ettårskontrakt med den svenske toppklubben Djurgården. Han kommer fra 3.divisjonsklubben Tiller.

Djurgården har fra før av en norsk trio i klubben, og nå er altså en fjerde nordmann klar for laget som ble seriemester i Sverige i fjor. Det bekrefter Djurgården på sine hjemmesider.

– Utrolig gøy, sier Erland Tangvik i en pressemelding.

Den 22 år gamle målvakten kommer fra trondheimsklubben Tiller, som spiller i 3.divisjon. I Djurgården må han blant annet konkurrere med landsmannen Per Kristian Bråtveit om keeperplassen. Fredrik Ulvestad og Aslak Witry er de to andre nordmennene i klubben.

Det var Witry som fikk i stand at Tangvik fikk prøvespille med Djurgården. De kjenner hverandre fra Tangviks tidligere treningsopphold med Ranheim. På treningsleiren i Sør-Afrika imponerte 22-åringen nok til at han fikk en ettårskontrakt. Riktignok som tredjekeeper.

– Jeg vet at jeg er hentet inn som tredjekeeper, men jeg kommer til å jobbe steinhardt for å utvikle meg og være klar for spill dersom muligheten kommer, sier Tangvik.

Han kan få sin debut allerede lørdag når Djurgården møter Brann i en treningskamp, ettersom klubbens to andre keepere sliter med sykdom og skade.

(©NTB/TV 2)