Ifølge Dagbladet, som først omtalte saken, var det invitert til «Gangbang-kveld» i huset i et boligstrøk i Vestfold.

Utpå kvelden aksjonerte politiet mot huset sammen med representanter fra brannvesenet, kemneren, skatteetaten og eltilsynet.

Fagansvarlig Tove Møller i Sør-Øst politidistrikt sa til Dagbladet at de ville får klarhet i om de kvinnelige deltakerne var med frivillig eller om det kunne være snakk om hallikvirksomhet eller prostitusjon.

– Kvinnesyn på huleboernivå

Lynn Myrdal, talsperson for organisasjonen PolyNorge, reagerer sterkt og sier slike aksjoner gjør at mennesker som ønsker et normbrytende seksualliv føler seg kriminalisert.

– Jeg er så sint at jeg vet ikke hvor jeg skal snu meg, sier Myrdal til TV 2.

– Antakelsen om at noen kvinner ikke selv kan ønske en slik opplevelse ligger på huleboernivå i forhold til kvinnesyn, fortsetter hun.

Organisasjonen PolyNorge jobber for relasjonsmangfold. Ifølge Myrdal er det mange mennesker som ønsker et sexliv som inkluderer mer enn én partner. Mange opplever dette som vanskelig og føler seg trakassert og plaget om de kommer ut som poly.

Ikke rom for salg av sex

Det var ikke PolyNorge som sto bak arrangementet i Vestfold, men Myrdal sier hun kjenner godt til poly- og swingersmiljøet i Norge og at hun aldri har hørt om klubber eller arrangementer der aktiviteten ikke baseres på frivillighet.

– Hvis politiet virkelig hadde et ønske om å forsikre seg om disse tingene, så synes jeg det er en langt bedre metode å ha en kontakt og dialog med klubben og kvinnene enn å drive maktmisbruk på denne måten, sier Myrdal.

Politiadvokat Cecilie Svorstøl i Sør-Øst politidistrikt kunne lørdag ikke opplyse om politiet hadde konkret mistanke om kriminell virksomhet før de gikk til aksjon.

– Jeg har ikke opplysninger om bakgrunnen for aksjonen. Det jeg kan bekrefte, er at det var en koordinert aksjon hvor politiet, kommunen, skatteetaten, eltilsynet og brannvesenet deltok, sier Svorstøl til TV 2.

Tove Møller opplyste til Dagbladet natt til lørdag at det virket som om aktiviteten i huset i Vestfold skjedde frivillig.