FORTVILER: En ansatt ved barnehjemmet fortviler etter den voldsomme brannen som tok livet av 13 gutter og jenter.
FORTVILER: En ansatt ved barnehjemmet fortviler etter den voldsomme brannen som tok livet av 13 gutter og jenter. Foto: Dieu Nalio Chery

15 barn døde:

Barnehjem brant ned: – Hadde ikke utstyr til å redde dem

En voldsom brann brøt ut i et barnehjem i Port-Au-Prince på Haiti, torsdag. Nødetatene manglet viktig utstyr og klarte ikke berge livene til de 13 barna.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld begynte det å brenne i et barnehjem i hovedstaden på Haiti, Port-Au-Prince.

Barnehjemmet hadde tent lys på grunn av problemer med strømmen i bygget, skriver The New York Times.

Ankom på motorsykler

Ifølge Rose-Marie Louis som jobber ved barnehjemmet, tok det hele 1,5 time før brannvesenet var på stedet.

Nødetatene ankom stedet på motorsykler, og hadde hverken oksygenflasker eller ambulanser tilgjengelig for å frakte barna til sykehus.

– De kunne ha blitt reddet, men vi hadde ikke utstyr til å redde dem, sier Jean-Francois Robenty, talsperson for helsemyndighetene.

UTBRENT: Barnehjemmet var helt utbrent etter brannen.
UTBRENT: Barnehjemmet var helt utbrent etter brannen. Foto: Dieu Nalio Chery

13 døde

13 barn mistet livet i brannen. Det er så langt motstridende rapporter om hvor gamle barna var. Ifølge Louis var halvparten av de døde babyer eller småbarn og de andre var rundt ti og elleve år. Mens en lege ved Baptist hospital sier at ofrene er mellom tre og 18 år.

Barnehjemmet er eid av den veldedige organiasjonen «The Church of Bible Understanding». De siste årene har gruppen vært i hardt vær etter en rekke inspeksjoner som begynte tilbake i 2012.

I SORG: En gravid kvinne gråter etter at hun oppdaget at hennes to tvillingbarn mistet livet i brannen.
I SORG: En gravid kvinne gråter etter at hun oppdaget at hennes to tvillingbarn mistet livet i brannen. Foto: Dieu Nalio Chery

Da mistet organisasjonen muligheten til å huse barnehjemsbarn fordi hjemmene var for fulle, forholdene var usanitære og de ansatte hadde ikke tilstrekkelig erfaring.

Tilbake i 2013 besøkte nyhetsbyrået AP to av organisasjonens barnehjem. De huset totalt 120 barn som var plassert i skitne rom med slitte madrasser.