Haaland scoret igjen – byttet ut til stående applaus

Nå er Erling Braut Haaland nummer ni på toppscorerlisten i Bundesliga.

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 4-0 (1-0)

Se Haalands scoring i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Borussia Dortmund gikk ledende til pause etter scoring av Lukasz Piszczek. Men for Erling Braut Haaland og Dortmund var de første 45 minuttene en tålmodighetsprøve. Jærbuen var lite involvert, og utenom 1-0-scoringen skapte ikke Dortmund all verden.

Det endret seg imidlertid i andreomgang. På de ni første minuttene økte de gule til 3-0, først ved Jadon Sancho, deretter av Bundesliga sin nye scoringsmaskin.

Achraf Hakimi spilte vegg med Sancho, før Hakimi rettet øynene mot Haaland som lå i feltet og rykket mot nærmeste stolpe. 19-åringen bredsidet ballen enkelt i mål og kunne juble for sin åttende scoring på sine første fem kamper i Bundesliga.

– Jeg trodde ikke jeg skulle få ballen for han skjøt så veldig mye i dag. Men jeg klarte å lure han ene midtstopperen med en liten bevegelse, så det var fint det, sier Haaland om scoringen.

Byttet sko og scoret

I pausen hadde Haaland byttet fra røde til hvite sko.

– Jeg hadde en litt bedre følelse på de hvite skoene, så da byttet jeg og det hjalp, sier 19-åringen til Viasport og smiler.

Selv om det ble en komfortabel seier var ikke Haaland fornøyd med kampen.

– Jeg synes generelt det ikke var noe særlig i dag. Det er den dårligste kampen jeg har spilt så langt i år. Jeg må opp mange hakk før tirsdag og hele laget generelt. Vi vinner på en dårlig dag, men vi må opp et par gode hakk, mener Haaland.

Nummer ni på toppscorerlisten

Haaland er nå nummer ni på toppscorerlisten i den tyske toppligaen, altså har kun åtte spillere scoret flere mål enn ham denne så langt denne sesongen.

Haaland ble byttet ut i det 79. minutt til stående applaus fra hjemmesupporterne. Tidligere fredag ble Haaland kåret til månedens spiller i januar i Bundesliga.

Tirsdag møter Haaland og Dortmund PSG i Champions League.

– Den kampen blir veldig kul å spille og jeg gleder meg vanvittig. Men vi skal ikke glemme at PSG er et godt lag, men vi er også et godt lag, sier Haaland.