Grace Bullen vant EM-gull.
Grace Bullen vant EM-gull. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Suverent EM-gull til Bullen

Grace Bullen ble europamester i bryting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

23-åringen fra Fredrikstad vant over ukrainske Alina Akobija i fredagens finale i 57-kilosklassen i Roma.

Bullen lå under 0-1, men snudde kampen fullstendig og kontrollerte inn seieren og vant suverent 6-1.

– Det var en relativt tøff finale. Hun er en motstander som vet hva jeg gjør og hun har studert meg. Hun begynte ganske sterkt, men jeg måtte bare holde mitt tempo og holde kontrollen, noe som jeg gjorde. Jeg ga ikke bort mer enn ett poeng, og klarte å hente meg inn igjen rett før pause, sier Bullen etter seieren og legger til:

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg beholder roen og kunne gjøre mitt.

– Dette betyr at vi er på veldig god vei. Vi er ikke helt der vi vil være ennå siden det bare er februar og vi har en OL-kvalifisering som kommer, flere stevner og mer som må trenes og bli bedre på, sier europamesteren.

Bullen innledet finalen ved å avverge motstanderens forsøk på å få til poenggivende grep og fikk et par ganger tilsnakk for passivitet. Akobija ble tilkjent det første poenget i kampen, men Bullen vendte til 4-1-ledelse da hun rett før slutt i første halvdel fikk motstanderen ned på matta og greide å rulle henne.

I de siste tre minuttene økte hun til 6-1-ledelse og fikk deretter et jerngrep om Akobija som ikke greide å komme seg opp igjen fra matten. Hun kunne kanskje klart en fallseier, men nøyde seg med å holde motstanderen nede mens sekundene tikket av gårde.

– Jeg har gjort det før der jeg har holdt motstanderne i ett minutt. Det er fordi jeg ikke vil risikere å slippe festet jeg har. Det er bedre å være sikker enn å slippe festet, forklarer Bullen.

Etter den klare seieren danset hun rundt i ringen med norsk flagg og feiret sin andre EM-tittel i karrièren. Sist gang var i 2017 i Novi Sad.

Bullen tok seg til finale med to overbevisende seirer torsdag. Først ble det fallseier mot Alyona Kolesnik fra Aserbajdsjan i kvartfinalen, deretter 2-0-seier over Jirina Kuratsjkina fra Hviterussland i semifinale.

Tidligere i mesterskapet vant Morten Thoresen EM-gull i 67-kilosklassen i gresk-romersk bryting, mens Iselin Solheim tok bronse i kvinnenes 76-kilosklasse.