Smakfull sjokoladekake

Lag en nydelig sjokoladekake med nøttebunn til noen du ønsker å glede.

På selveste valentinerdagen lager Wenche sjokoladekake pyntet med hjerter.

  • Glutenfri
  • Melkefri: Velg margarin uten melk, erstatt meld med for eksempel kokosmelk og velg sjokolade uten melk.
  • Nøttefri: Erstatt malte nøtter med kokos eventuelt tilsatt ca. 50 g revet mørk sjokolade.

Nøttebunn:

  • 200 g malte mandler, valnøtter eller hasselnøtter
  • 200 g melis
  • 4 stivpiskede eggehviter

Sjokoladefyll:

  • 2 ss kaffe
  • ½ dl melk
  • 2-3 plater (250-300 g) mørk kokesjokolade
  • 200 g mykt (ikke smeltet) smør
  • 200 g melis
  • 4 eggeplommer
  • Smak eventuelt til med litt flaksalt og 1-2 ss balsamicoeddik

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 175 grader.

Begynn med å lage nøttebunn. Mal nøtter/mandler og bland med melis. Stivpisk 4 eggehviter og vend inn malte nøtter og melis i de stivpiskede eggehvitene. Fyll en smurt form, 22/24 cm, bunnen dekket med bakepapir, kanten smurt med litt mykt smør eller nøytral olje. Stek i varm stekeovn på nederste rille i 30 minutter. Avkjøl.

Sjokoladefyll: Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle, sett bollen over et vannbad. Rør sammen til en glatt masse, til sjokoladekremen har stivnet. Rør smør og melis hvitt og luftig. Rør inn en og en eggeplomme og vend inn den lett avkjølte kaffe og sjokoladeblandingen.

Sett den avkjølte nøttebunnen på et kakefat og sett ringen fra springformen rundt. Fyll sjokoladefyllet over nøttebunnen, glatt den pent ut. Sett kaken kaldt i kjøleskapet til sjokoladekremen har stivnet, minst 8-10 timer.

Ved servering ta av ringen, løsne den med en liten spiss kniv dyppet i vann. Løft forsiktig ringen av. Pynt med friske bær eller eksotiske frukter og gjerne et melisdryss. Til valentinerdagen gjør det seg også med sjokoladehjerter.