Trondheim 20191128. 
Styreleder Ivar Koteng før europaleague (6. runde) mellom Rosenborg og Lask på Lerkendal Stadion. (1-2)
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Trondheim 20191128. Styreleder Ivar Koteng før europaleague (6. runde) mellom Rosenborg og Lask på Lerkendal Stadion. (1-2) Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Ole Martin Wold

RBK-sjefen dagen derpå: – Dette blir nok min siste periode

Ivar Koteng sikret seg torsdag to nye år som styreleder i Rosenborg.

TRONDHEIM: Det var en smilende Ivar Koteng (60) som fredag tok imot TV 2 Sporten på kontoret sitt.

Ganske nøyaktig tolv timer etter at han ble gjenvalgt som styreleder for Rosenborg etter å ha vunnet kampen mot Ståle Gjersvold som var ønsket til valgkomiteen.

Etter å ha vært styreleder i åtte år følte valgkomiteen det var på tide med et bytte. Men da benkeforslaget på Koteng kom gjorde han som varslet og stilte til valg.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt det. Men jeg fikk veldig mange oppfordringer om å stille og etter nøye overvurdering sa jeg ja.

Når nåværende periode går ut i 2022 har han hatt vervet i ti sammenhengende år. Nå kommer han med en avsløring som kan åpne for at Ståle Gjersvold kan ta stafettpinnen videre allerede da.

– Jeg tror nok vi skal være ganske sikre på at dette er min siste valgperiode.

– Har du allerede bestemt deg for det?

– Ja, jeg har på en måte det. Det er veldig krevende å være styreleder og veldig artig. Det er mange kvelder du sovner med Rosenborg i tankene, det er krevende å kombinere det med en sivil jobb, innrømmer 60-åringen.

– Hadde tatt et tap med knusende ro

Det var rekordstort oppmøte da Rosenborgs medlemmer møtte for å stemme på styret de ønsket skulle lede RBK de kommende to årene.

596 stemmeberettigede medlemmer møtte opp. Av disse stemte 331 på Koteng, mens Gjersvold fikk 244 stemmer. 17 stemte blank. Totalt avga 592 medlemmer sine stemmer.

Flere RBK-skikkelser holdt taler i favør av Koteng, blant andre RBK-legende Nils Arne Eggen.

Nils Arne Eggen var selvsagt på plass da det torsdag skulle velges nytt styre i RBK. Her sammen med daglig leder Tove Moe Dyrhaug.
Nils Arne Eggen var selvsagt på plass da det torsdag skulle velges nytt styre i RBK. Her sammen med daglig leder Tove Moe Dyrhaug. Foto: Ole Martin Wold

– Støtten har vært ganske bred hele tiden, men så er det jo slikt at det er de som støtter deg som snakker til deg. Jeg tror ikke det hadde vært noen katastrofe for Rosenborg om jeg ikke ble valgt.

– Hvordan hadde det vært for deg da?

– Det hadde jeg tatt med knusende ro. Jeg har vært styreleder i åtte år i en fantastisk klubb, sier han.

Koteng er kontant i svaret når han får spørsmål om han tror RBK denne sesongen vil kjempe om gullet.

– Ja.

– Du er så sikker?

– Ja, det blir ikke som i fjor. Vi kommer ikke i den situasjonen igjen.

Ønsker å være mer i bakgrunnen enn tidligere

Ivar Koteng har havnet i flere kontroversielle episoder gjennom å være en frittalende styreleder. Blant annet da han i 2018 sa at laget hadde spilt som et 5. divisjonslag etter cup-semien mot Start.

En kommentar som fikk Alexander Søderlund til å reagere.

Nå har Koteng lagt en klar plan på hvordan han ikke skal havne i lignende situasjoner i fremtiden.

– Jeg tenker ikke selv at jeg tar stor plass, men jeg tenker jeg må ta stor plass når det er noe viktig. Noen ganger må man stå opp for dem slik at ikke de skal ta kula. Da kan det muligens oppfattes som jeg tar stor plass, men det er ikke noe jeg har noe ønske om. Det siste året har jeg knapt vært i media.

– Vil du være like frittalende de to neste årene?

– Jeg kommer til å være samme person. Men jeg kommer ikke til å snakke så mye i media, det blir det mindre og mindre behov for.

– Så du kommer til å holde deg i bakgrunnen?

– Det er planen, sier Koteng.

– Klarer du å overholde det?

– Ja, det blir ikke noe problem. Jeg ønsker jo ikke å være i media.