TIL LONDON: Haim Ziyech er klar for Chelsea.
TIL LONDON: Haim Ziyech er klar for Chelsea. Foto: David Klein

Bekreftet: Ajax selger stjernespiller til Chelsea

Hakim Ziyech (26) blir Chelsea-spiller fra sommeren. TV 2s fotballekspert har tro på at marokkaneren blir en suksess.

Ajax bekrefter på sine hjemmesider at klubben har kommet til enighet med Chelsea om et salg Hakim Ziyech (26).

Kantspilleren fullfører sesongen med Ajax før han slutter seg til sin nye arbeidsgiver til sommeren. Det eneste som gjenstår er å få på plass de personlige betingelsene.

– Chelsea får ferdig vare

Chelsea ut med drøyt 400 millioner kroner 26-åringen med den presise venstrefoten - summen kan stige til 440 millioner kroner, opplyser Ajax. Angivelig skal Chelsea ha ønsket å signere Ziyech allerede i januar, men Ajax skal ikke ha vært villige til å la stjernespilleren gå.

– Det er en kjempefin pris for en kvalitetsspiller i den alderen der. Chelsea får ferdig vare. Det er veldig mange lovende spillere i Chelsea, men ikke mange som er ferdig vare, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller

– Han tilfører Chelsea mål - både målgivende og scoringer. Det jeg har sett av ham i Champions League er nok til å tro veldig sterkt at han kan gjøre det veldig skarpt.

Den marokkanske landslagsspilleren blir Frank Lampards første kjøp som Chelsea-manager. Klubben var på jakt etter spillere og fikk opphevet kjøpsnekten i januar-vinduet, men stod tilbake uten et kjøp.

– Han har det meste

Ziyech, som er født i Nederland, var en del av den gylne Ajax-generasjonen som tok seg til semifinale i Champions League i fjor, mens det ble exit i gruppespillet denne sesongen i kamp mot blant andre Chelsea. Spesielt i kampen på Stamford Bridge var Ziyech strålende med tre målgivende pasninger.

Stamsø-Møller mener en type som Ziyech er nettopp det Chelsea har manglet i det siste. Lampards mannskap har ikke vunnet på de tre siste i Premier League og samtidig hatt problemer med å score mål.

– Han har det meste. Han jobber knallhardt i tillegg til å være en ekstremt god spiller. Det er akkurat det Chelsea trenger. Selv om Ajax møter litt dårligere konkurranse i ligaen, så kommer det godt med å være vant med å vinne kamper, sier Stamsø-Møller.

Ziyech ble kåret til årets spiller i Ajax, foran stjerner som Frenkie de Jong og Matthijs de Ligt, forrige sesong etter 16 scoringer og 17 målgivende pasninger på 29 kamper i ligaen. I 2018 ble han kåret til årets spiller i Nederland.

Denne sesongen er det blitt åtte scoringer og 18 målgivende pasninger. Han har fem målgivende pasninger i Champions League-gruppespillet denne sesongen. Det er mest i turneringen.