Havrekjeks med tørket frukt og nøtter

Det nærmer seg vinterferie. Wenche lager sprø havrekjeks som er perfekt å ta med ut på tur.

Havrekjeks er perfekt å ta med på tur, lagre eller gi bort i gave.

Oppskrift:

  • 125 g myk margarin (etter samarbeid med produktplassering)
  • 1-1 ½ dl brunt sukker
  • 2 mellomstore-store egg
  • 75 g havregryn
  • 225 g fibramel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 100 g tørket frukt/bær, gjerne en blanding av rosiner, tranebær, grovhakkede aprikoser
  • 100 g valnøtter (for de som tåler det, kan erstattes av 75 g kokos og 25 g store havregryn)

Slik gjør du:

Visp sammen myk margarin og sukker. Tilsett ett og ett egg. Tilsett det tørre og tørket frukt og eventuelt hakkede nøtter og rør sammen.

Varm stekeovn til 180 grader, gjerne varmluft.

Bruk to skjeer og legg deigen i topper på bakepapirkledet stekebrett. Stek på midterste rille i varm stekeovn i 10-15 minutter. Steketid avhengig av tykkelsen på kjeksene.

Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.