Bombetrussel mot byrå bak SAS-reklame

Det danske reklamebyrået som står bak den omdiskuterte SAS-reklamen mottok torsdag en bombetrussel.

Politiet mottok melding om trusselen omtrent klokken 5 torsdag morgen. Trusselen ble sendt via e-post.

Politiet var på stedet torsdag formiddag for å undersøke trusselen, og området var avsperret.

Politiet bekrefter til danske TV 2 at det er snakk om en bombetrussel.

Omtrent klokken 11.30 bekrefter politiet at de ikke fant noe mistenkelig under undersøkelsene, og at avsperringene er opphevet.

Mottok trussel

Det var reklamebyrået &Co som mottok en trussel torsdag morgen. De holder til i Adelgade i København i Danmark.

– Et selskap har fått en trussel. Jeg kan ikke gå nærmere inn på hva dette handler om, sa vakthavende ved Københavns politi, Henrik Brix, til Ritzau torsdag morgen.

Ifølge Dagens Næringsliv ble flere ansatte i reklamebyrået navngitt på sosiale medier etter SAS-reklamen.

Trussel via e-post

Til danske TV 2 sa Brix torsdag morgen at politiet var på stedet med hunder, og at de jobbet for å normalisere situasjonen.

Det var ambulanser og minst fem politibiler på stedet, i tillegg til en bombeenhet fra forsvaret.

– Vi følger deres instrukser og avventer situasjonen. Det er selvfølgelig veldig trist for våre medarbeidere, sa reklamebyråets administrerende direktør Mikael Jørgensen til DR Nyheder.

Ansatte i reklamebyråets nabobygg fortalte danske TV 2 at de ble bedt om å holde seg innendørs. Andre nærliggende bygg ble også evakuert.

Fikk totalslakt

Trusselen kommer etter SAS lanserte en kampanje som onsdag fikk totalslakt. I reklamen «SAS - What is truly Scandinavian?» ble det stilt spørsmål rundt flere ting man gjerne anser som opprinnelig skandinaviske.

Se reklamen øverst i artikkelen.

Selskapet opplyste at reklamevideoen ble lagt ut på nytt i en «kortere og klarere» versjon og la til at kampanjens budskap ble misforstått.

Onsdag sa pressesjef John Eckhoff til NTB at de i første omgang fjernet reklamen etter det de mistenker er et «koordinert angrep».

– Når vi ser på mønsteret og antallet reaksjoner, er det grunn til å mistenke et koordinert angrep på vår kampanje. Vi vil ikke risikere å bli en plattform for andres verdier, som vi ikke selv kan stå for. Derfor har vi for øyeblikket tatt ned filmen fra våre kanaler og vurderer nå neste skritt, sa han.