IKKE AKTUELL: Tore Strømøy var på sporet av et lederverv i Rosenborg. Men nå stoppes han trolig av regelverket.
IKKE AKTUELL: Tore Strømøy var på sporet av et lederverv i Rosenborg. Men nå stoppes han trolig av regelverket. Foto: Audun Braastad

Kontrabeskjed: Tore Strømøy ikke valgbar som styreleder

Onsdag ble det meldt at Tore Strømøy ville få benkeforslag under Rosenborgs årsmøte for å bli klubbens nye styreleder. Han er imidlertid ikke valgbar, skriver lokalavis.

Det sier tidligere leder i Rosenborgs valgkomité, Stig Arne Westerhus, til lokalavisen Nidaros.

– Han er ikke valgbar. Hvis en person skal bli styreleder i en klubb, er han nødt til å ha vært medlem i minimum 30 dager, sier Westerhus til Nidaros.

Det har ikke Strømøy vært.

– Jeg meldte meg inn igjen i dag. Dette visste jeg ingenting om, sier Strømøy til avisen.

Han sier at han har vært medlem i «alle år», men at han meldte seg ut da Erik Hamrén ledet laget. Svensken var Rosenborg-trener fra 2008 til 2010.

Strømøy understreker at det ikke var han selv som kom med forslaget.

– Det er i hele tatt en ære at noen tenkte på meg, sier TV-personligheten.

Torsdag er det duket for Rosenborgs årsmøte. Der skal det velges en ny styreleder. Onsdag ettermiddag kom meldingen om at ingen ringere enn Tore Strømøy kunne bli valgt.

Erling Næss, tidligere Rosenborg-spiller, varslet benkeforslag på 59-åringen.

– Vi må ha inn en type som samler og begeistrer. Jeg har brukt Marvin Wiseth som eksempel. En type som kan håndtere media og som samtidig kan noe om ledelse og toppidrett, sa Næss til Adresseavisen.

Strømøy sa seg da veldig åpen for tanken, og slo fast at han er en idrettsmann. 59-åringen er tidligere kappgjenger, og har vunnet NM tolv ganger. Han har tidligere vært styreleder i håndballklubben Byåsen, hvor han takket for seg i 2017.

– Jeg har alltid sagt at dersom jeg skulle få muligheten til å lede RBK, så kan jeg ikke si nei, sa Strømøy til Adresseavisen onsdag ettermiddag.

I mars er han aktuell med ny sesong av NRK-serien «Tore på sporet.»

Nå ser det ut til at det likevel bare er to kandidater til å bli ny styreleder i Rosenborg: Ståle Gjersvold, konsernsjef i Trønderenergi og som er innstilt av valgkomiteen, og Ivar Koteng. Sistnevnte har sittet på vervet i åtte år.

I desember bekreftet Koteng at valgkomiteen i Rosenborg ikke hadde innstilt ham til en ny periode som styreleder.