RØPER DET VERSTE SPØRSMÅLET: Tiril Eckhoff røper det verste spørsmålet hun har fått fra en norsk journalist.
RØPER DET VERSTE SPØRSMÅLET: Tiril Eckhoff røper det verste spørsmålet hun har fått fra en norsk journalist. Foto: Geir Olsen

Tiril Eckhoff: – Han spurte om hvilket undertøy jeg gikk med

Tiril Eckhoff (29) er ikke i tvil om hva som er det verste spørsmålet hun har fått fra en norsk journalist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold (23) er medaljekandidater både individuelt og på stafettlagene under VM i skiskyting i Anterselva. Tiril Eckhoff står allerede med en gull hittil i VM, etter å ha bidratt til at Norge tok gullet på åpningsøvelsen mixed stafett.

Men det er ikke bare i sporet og på standplass de to skiskytterstjernene har gjort seg bemerket denne sesongen.

For mellom treningene og konkurransene har de startet med podcasten «Kant ut», som har blitt svært populær. Her snakker de om alt fra kosthold til treningsmetoder, men benytter samtidig anledningen til å hyppig harselere med norske sportsjournalister.

– Vi tenkte det kanskje var litt kult å starte med en podcast, for det har jo alltid vært slik at alt det vi har sagt uttad kommer gjennom en journalist. Det kommer en annen part inn og bidrar til at historien kanskje blir litt annerledes enn det vi følte vi fortalte. Så i podcasten kan vi sitte og snakke fritt og fortelle om dritt, egentlig, gliser Tiril Eckhoff, som var med på stafettlaget som åpnet VM med gull på miks stafett, til TV 2.

Det er ikke uten grunn at Eckhoff og Landmark Tandrevold lar spesielt sportsjournalister få gjennomgå.

– Han spurte hvilket undertøy jeg gikk med
Tiril Eckhoff er ikke i tvil om hva det verste spørsmålet en norsk journalist har stilt henne.

– Det har vært mange rare spørsmål, egentlig. Det verste spørsmålet jeg har fått var da en journalist spurte hvilke undertøy jeg hadde gått med. Da tenkte jeg ... Ok! Det var en norsk journalist, men jeg husker ikke hvem det var. Jeg har fått mange fæle spørsmål, men det var uten tvil det verste, slår Eckhoff fast.

– Hva er det beste spørsmålet en journalist kan spørre om etter et renn?

– De må spørre hvordan rennet var. Og kanskje følge det opp, fremfor å umiddelbart spørre om jeg er skuffet. Da svarer jeg kanskje njaa, så blir overskriften kanskje: «Tiril ekstremt skuffet». Det er ofte mye clickbaits ute å går, poengterer Eckhoff.

– Artig å slå tilbake
Ingrid Landmark Tandrevold innrømmer at hun liker å erte journalistene litt i podcasten.

– Hva som er det verste spørsmålet jeg har fått av en journalist, husker jeg faktisk ikke, for det bare preller av. Men vi erter kanskje journalistene i podcasten vår, men da er det vi som har ballen, og vi som velger. Da er det bare artig å slå litt tilbake, smiler Tandrevold.

– Hva mener du er et godt spørsmål en journalist kan stille?

– Vel. Har det gått bra så er de fleste spørsmål gode. Om det har fått dårlig, så er ingen spørsmål gode. Men det er ikke slik at vi synes journalister er dårlige. Vi vet jo det er vanskelig å stille oss spørsmål, i hvert fall til en som meg, som er full av følelser og styr etter renn. Da kan det fort bli surr uansett, svarer hun og ler.

– Vårt eget medieverktøy
Tiril Eckhoff og lagvenninnen har ingen planer om å gi seg med den populære podcasten med det første.

– Det som er så digg med det, er at vi eier den selv og gjør alt selv. Det er på en måte vårt medieverktøy, og vi kan snakke litt mer utdypende om ting har gått bra eller dårlig. Vi diskuterer ting og gir råd, samtidig som vi trenger de rådene selv. Det er på en måte vår mentale søppelkasse, mener Tiril Eckhoff.