HELTEDÅD: Snarrådige naboer klarte å redde ut to hunder fra denne eneboligen, som sto i full fyr på Føynland utenfor Tønsberg onsdag.
HELTEDÅD: Snarrådige naboer klarte å redde ut to hunder fra denne eneboligen, som sto i full fyr på Føynland utenfor Tønsberg onsdag. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Naboer reddet hunder fra hus i full fyr

Naboer reagerte raskt og fikk reddet ut to hunder da en enebolig sto i full fyr onsdag morgen. Brannmesteren roser de snarrådige heltene: – En formidabel innsats.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag morgen, ved 09.30-tiden fikk brannvesenet melding om boligbrann på Føynland utenfor Tønsberg.

– Det er kraftig røykutvikling og åpne flammer, opplyser brannmester Steinar Holm da brannmannskapene var fremme ved boligen.

Det ble raskt klart at det ikke var noen personer hjemme, bare to hunder.

– Det var personer i nærområdet som oppdaget brannen og gjorde en formidabel innsats, slik vi har forstått det. Utover å varsle nødetatene reddet de to hunder, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

TOTALSKADD: Eneboligen er totalskadet etter brannen onsdag morgen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
TOTALSKADD: Eneboligen er totalskadet etter brannen onsdag morgen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Brannen hadde tatt skikkelig tak i hele boligen, og det pågikk en massiv slokkeinnsats for å få kontroll på spredningsfaren til nabohusene.

– Nær alle brennbare flater inne i boligen er rammet av brannen, så dessverre ser det ut til at den totalskades, sier Flogeland.

Brannvesenet oppfordrer beboere i nærområdet til å lukke vinduer og luker på grunn av røykutviklingen fra brannstedet.