UPOPULÆR: Den avdøde legen Ulrich Klopfer var upopulær blant konservative i delstaten Indiana, og demonstranter holdt ukentlig protester utenfor klinikkene hans.
UPOPULÆR: Den avdøde legen Ulrich Klopfer var upopulær blant konservative i delstaten Indiana, og demonstranter holdt ukentlig protester utenfor klinikkene hans. Foto: Photo Provided

Begraver over 2400 fostre etter sjokkfunn hos lege

Da slektninger av den avdøde legen Ulrich Klopfer gjennomgikk eiendelene hans, kom de over et morbid funn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag blir over 2.400 fostre begravd i delstaten Indiana i USA, i det ABC News omtaler som en svært politisk ladet seanse, hvor politiet kommer til å ha stor tilstedeværelse.

Massebegravelsen skjer fem måneder etter at familien til den avdøde legen Ulrich Klopfer gjorde et sjokkerende funn, da de gjennomgikk huset og eiendelene hans i Chicago.

Klopfer, som var den eneste legen som gjennomførte aborter i områdene South Bend, Gary og Fort Wayne i Indiana, en delstat med veldig strenge abortlover, hadde tatt vare på 2.246 fostre. Senere ble ytterlige 165 funnet stuet bort i en av legens biler.

Delstatsadvokat Curtis Hill er blant dem som vil tale under begravelsen, og han vil da gi en oppdatering på etterforskningen av den avdøde legen, og hvorvidt noen hjalp han med å flytte fostrene.

Ifølge myndighetene stammer funnene hos legen fra starten av 2000-tallet, en periode da Klopfers møtte mye kritikk og motbør. Myndighetene fratok han legelisensen hans i 2016, blant annet begrunnet med dårlig oppfølging av pasienter i etterkant av inngrep.

Indiana er en av få delstater i USA hvor det er påkrevd at en begravelse eller kremasjon må gjennomføres i sammenheng med abort.