VANT: President Donald Trump talte på et valgmøte i Manchester i New Hampshire mandag. Tirsdag ble det klart at han enkelt vant nominasjonsvalget til Republikaneren i delstaten.
VANT: President Donald Trump talte på et valgmøte i Manchester i New Hampshire mandag. Tirsdag ble det klart at han enkelt vant nominasjonsvalget til Republikaneren i delstaten. Foto: Mary Altaffer

Trump vant enkelt i New Hampshire

President Donald Trump hadde ingen reelle utfordrere i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat og vant enkelt primærvalget i New Hampshire.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trump ble utropt som vinner da stemmelokalene stengte i delstaten tirsdag kveld lokal tid.

I 05.50-tiden onsdag morgen norsk tid er 84 prosent av stemmene talt opp, ifølge New York Times' oversikt. Da hadde Trump 85,6 prosent av stemmene, og stikker dermed av med alle de 20 delegatene som kan kapres.

Trump-kritiker og tidligere Massachusetts-guvernør Bill Weld gjorde det best av utfordrerne, og fikk 9,2 prosent av stemmene.

For fire år siden var New Hampshire den første delstaten Trump vant i nominasjonskampen i Det republikanske partiet. I selve presidentvalget i november 2016 tapte Trump med knapp margin for demokraten Hillary Clinton.

Trump har siden hatt sterkt støtte fra Det republikanske partiet, og det er ventet at årsmøtet i partiet, der presidentkandidaten blir valgt, blir en fire dager lang informasjonskampanje om hvordan Trump skal vinne valget.