BLODIG: Blodet renner fra hodet til 16-åringen, etter at han ble slått med politibetjentens batong. Politiet etterforsker nå hendelsen bredt
BLODIG: Blodet renner fra hodet til 16-åringen, etter at han ble slått med politibetjentens batong. Politiet etterforsker nå hendelsen bredt Foto: Skjermdump

Full granskning etter gutt (16) ble påført hodeskader etter politivold

Politiet i South Yorkshire i England har satt i gang full etterforskning, etter en video som viser at politiet går løs på en 16 år gammel gutt med batong.

Hendelsen, som er filmet av flere, skjedde etter fotballkampen mellom Barnsley og Sheffiels Wednesday lørdag.

I videoen, som har sirkulert i sosiale medier, ser man blant annet at en politibetjent går løs på en 16 år gammel gutt med batong.

Videoen viser blant annet at gutten blør kraftig fra hodet.

Til sykehus med hodeskader

Politiet i South Yorkshire opplyser at 16-åringen ble fraktet med ambulanse til sykehus etter hendelsen, samt at en politibetjent ble fraktet til sykehus etter skader i mageregionen og hodet.

Gutten pådro seg hodeskader under voldsepisoden.

Politiet har uttalt at de har startet full og åpen etterforskning av hendelsen, skriver The Guardian.

Politiinspektør Sarah Poolman sier at etter kampen, mellom Barnsley og Sheffield Wednesday lørdag 8. februar, rykket deres betjenter ut etter melding om ordensforstyrrelser ved et transportknutepunkt i Barnsley.

– Vi har startet full etterforskning, der vi også vil gå gjennom videoene som er tatt opp av hendelsen, for å forsikre oss om at omstendighetene rundt hendelsen – der en 16 år gammel gutt pådro seg hodeskader fra en politibatong, samt en politibetjent ble angrepet og pådro seg hode- og mageskader, sier Poolman til The Guardian.

Verken 16-åringen eller politibetjenten pådro seg livstruende skader.

Spesialenheten gransker

Voldshendelsen er innrapportert til den engelske Spesialenheten (IOPC).

Assisterende politisjef for South Yorkshire politiet, Lauren Poultney, sier at de skjønner at befolkningen er bekymret over innholdet i videoen som sirkulerer, der 16-åringen ble påført hodeskader.

South Yorkshire politiet har sendt saken over til IOPC og venter på deres avgjørelse.

– Videoen som sirkulerer i sosiale medier viser bare en liten del av hele hendelsen. For at vi skal klare å danne oss et bilde av hele situasjonen, ønsker vi å komme i kontakt med flere vitner, sier Poultney.

Befolkningen er bekymret

South Yorkshire politiet opplyser at en 47 år gammel mann ble arrestert på åstedet, mistenkt for å ha truet en ambulansemedarbeider. Mannen ble løslatt samme dag.

Parlamentsmedlem for Sheffield Heeley, Louise Haigh, sier at denne episoden og videoen naturlig nok gjør befolkningen i Sheffield dypt bekymret.

– For å opprettholde tilliten i befolkningen er det viktig at hendelsen blir etterforsket uavhengig av South Yorkshire politiet, sier Haigh til The Guardian.