FERDIG: Kåre Ingebrigtsen er ferdig som APOEL-trener. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FERDIG: Kåre Ingebrigtsen er ferdig som APOEL-trener. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Ingebrigtsen sparket etter kun 46 dager

Kåre Ingebrigtsens tid i APOEL ble kortvarig. – Jeg ble meget sjokkert og overrasket, sier 54-åringen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingebrigtsen signerte for den kypriotiske klubben like før nyttår. Tirsdag bekrefter APOEL at treneren er ferdig i klubben.

Dermed er Ingebrigtsens tid på Kypros over etter kun 46 dager. Det var VG som først omtalte saken.

– APOEL annonserer at samarbeidet med Kåre Ingebrigtsen er avsluttet. Vi takker Ingebrigtsen for å ha gjort sitt beste gjennom vårt samarbeid, og vi ønsker ham lykke til med sitt neste karrieresteg og alt det beste for hans private liv, skriver kypriotene på sin hjemmeside.

Ingebrigtsen, som kjøpte seg fri fra kontrakten med belgiske Oostende for å få dra til Kypros, sier følgende til TV 2 tirsdag kveld:

– Det er ingen i klubben som har snakket til meg, jeg fikk beskjeden litt via-via i går. Det var en agent som informerte meg, men jeg har fortsatt ikke snakket med noen, så jeg har ikke fått noen begrunnelse.

– De har jo deres rett til å ta den avgjørelsen, men jeg må si at jeg ble meget sjokkert og overrasket, understreker Ingebrigtsen.

Trønderen hadde opprinnelig en kontrakt ut neste sesong med kypriotene. 54-åringen ledet klubben i åtte seriekamper. Det ble fire seirer, to uavgjorte og to tap på åtte kamper.

APOEL, som er tidenes mestvinnende klubb på Kypros, er for øyeblikket på tredjeplass i ligaen, men det er kun fem poeng opp til ledende Anorthosis. I februar venter også Basel i første utslagsrunde av Europa League.

– Jeg har etter hvert lært meg at i fotballen må man se bort fra vanlige normer. Det er klart jeg er skuffet over at jeg ikke fikk fortsette, men sånn er det.

Treneren rakk likevel å hente inn flere spillere i løpet av sin tid i klubben. I januar ble Mike Jensen, Milan Jevtovic og Björn Bergmann Sigurdarson alle hentet til ferieøyen.

– Det er jo en flott klubb og jeg ble hentet dit fordi at de spilte kjedelig og defensiv fotball, men de ønsket å spille offensivt, slik som vi gjorde da jeg var i Rosenborg. Jeg har jo hentet spillere for å spille nettopp den fotballen, deriblant Mike og Jevtovic, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

– Jeg føler at det har begynt å ta litt form og jeg tror det har kommet til å bli bra. Jeg har snakket med Mike, som også er fryktelig overrasket. Vi skulle starte et prosjekt her, men sånn ble det ikke.

I løpet av de siste ti årene har APOEL hatt 13 forskjellige managere.

– Det er mye følelser i dette folkeslaget, og nå er det en del andre klubber som har bedre økonomi og som er større konkurrenter, og det tåler de ikke. Men jeg tar det med et smil. Det går ikke innpå meg når du får sparken etter førti dager, da ville det ha skjedd på et tidspunkt uansett, sier Ingebrigtsen.

– Får du noen kompensasjon fra klubben?

– Vi har avtalt hva som skjer dersom avtalen opphører, så det er ikke noe problem. Jeg står ikke på bar bakke.

Ingebrigtsen forteller at han er tilbake i Trondheim og skal bruke tid med familien i noen dager før han skal tilbake til Kypros for å gjøre alt ferdig.

Senere tirsdag uttalte sportssjef i Odd, Tore Andersen at Ingebrigtsen kan være aktuell som erstatter for Dag-Eilev Fagermo.

– Er Odd en aktuell klubb for deg?

– Det har jeg ingen kommentar til akkurat nå. Jeg har sittet stille i båten de siste dagene, og ikke lest hva som står i media. Nå tror jeg at jeg må høre med kona hva jeg får lov til først, sier Ingebrigtsen og ler.