HENLAGT: Politiet finner ikke årsaken til ulykken som tok livet av tidligere Malvik-ordfører Ingrid Aune og kjæresten Eivind Olav Kjelbotn.
HENLAGT: Politiet finner ikke årsaken til ulykken som tok livet av tidligere Malvik-ordfører Ingrid Aune og kjæresten Eivind Olav Kjelbotn. Foto: Ole Martin Wold

Ordfører mistet livet i båtulykke – saken henlagt

Malvik kommunes tidligere ordfører Ingrid Johansen Aune og kjæresten Eivind Olav Kjelbotn omkom i en båtulykke i Namsos i fjor sommer, nå er saken er henlagt.

Ulykken skjedde natt til 1. august i fjor sommer. Ap-ordfører Ingrid Johansen Aune (33) og kjæresten Eivind Olav Kjelbotn (43) mistet livet da båten de satt i, traff et skjær og havnet på land.

Finner ikke årsak

I en pressemelding tirsdag, oppyser Trøndelag politidistrikt at saken er henlagt.

– Etterforskningen har påvist at flere faktorer kan ha virket inn på hendelsesforløpet. Det har ikke latt seg gjøre å fastslå med sikkerhet hva som forårsaket ulykken, sier politiadvokat Åsta Elden.

SKJEDDE HER: Ulykken skjedde ved dette skjæret i Namsos i Trøndelag, august i fjor.
SKJEDDE HER: Ulykken skjedde ved dette skjæret i Namsos i Trøndelag, august i fjor. Foto: Ned Alley

Det er foretatt grundige tekniske undersøkelser av båten og åstedet. Det er også foretatt en rekke vitneavhør i saken, men etterforskningen har ikke med sikkerhet kunnet fastslå hvem som var fører av båten på ulykkestidspunktet.

Sentral politiker

Ingrid Aune var ordfører i Malvik kommune i Trøndelag i 2015. Da ble hun kommunens første kvinnelige ordfører. Hun hadde også flere sentrale verv i Arbeiderpartiet, blant annet som politisk rådgiver for daværende forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide i 2012 og 2013.

TALENT: Ap-leder Jonas Gahr Støre omtalte Aune som et av partiets største talenter.
TALENT: Ap-leder Jonas Gahr Støre omtalte Aune som et av partiets største talenter. Foto: Arbeiderpartiet

Da Aune ble begravet fra Hommelvik kirke i august i fjor, var partileder Jonas Gahr Støre blant de som holdt tale.

– Vi er mange som sørger nå, over hele landet. Men ikke minst i Arbeiderpartiet og AUF. Ingrid var mer enn en ung kvinne som døde, Ingrid var noe helt spesielt. Hun gjorde inntrykk på alle som møtte henne, hun var full av energi, entusiasme og engasjement. Ingrid var så lett å like, og ta på alvor. Men nå er det sorg som fyller oss, sa Støre.

Aunes kjæreste Eivind Olav Kjelbotn jobbet som kommunepsykolog i Namsos kommune. Før dette jobbet han 15 år på psykiatrisk klinikk ved sykehuset i Namsos.