Sykkelstjerne oppløst i tårer etter første triumf siden skrekkvelten

Wout van Aert (25) fryktet han måtte legge opp etter den stygge velten i Tour de France. Ikke rart det ble følelsesladd da han vant et sykkelritt igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Belgiske Wout van Aert hadde et strålende Tour de France i 2019 frem til det gikk helt skeis på den 19. etappen.

Bare fire dager etter at han vant etappen inn til Albi, og som en av favorittene på tempoen, kolliderte van Aert med et gjerde og gikk i bakken.

Han har skildret opplevelsen slik:

– Det føltes som jeg lå der en evighet. Jeg kjente ikke så mye til såret, men jeg lå på kokende asfalt. Det var som om jeg ble brent levende.

Se den stygge velten fra Touren øverst.

Opplevelsen var fæl der og da, men ble ikke bedre av det som skjedde i ettertid.

Skadene var så omfattende at han vurderte sin fremtid som sykkelrytter, og en feiloperasjon førte også til ytterligere komplikasjoner.

Nå er han imidlertid tilbake på sykkelsetet, og lørdag vant han sitt første ritt - et cyclocross-løp i Belgia, Krawatencross. Da han syklet over målstreken rant tårene.

– Det er ikke min største seier, men den betyr hele verden for meg på sin helt egen måte. Seieren er fantastisk belønning for meg. Det gjør meg rørt, sier van Aert til Wielerfliets.

– Det er et bevis på at jeg fremdeles kan.

Wout van Aert har ikke vært på landeveissykkelen i konkurranse siden velten, men med cyclocross-triumfen nærmer det seg.