ÅPENT: Det er tett og jevnt i kampen om fjerdeplassen i Premier League som gir Champions League-spill.
ÅPENT: Det er tett og jevnt i kampen om fjerdeplassen i Premier League som gir Champions League-spill. Foto: Martin Rickett

Ekspertene er samstemte: Slik er Uniteds Champions League-sjanser

TV 2s fotballeksperter mener Chelsea er favoritter til fjerdeplassen, mens Manchester United ikke har råd til flere feilskjær om sesongen skal reddes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Wolverhampton-Leicester på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no fredag kl. 21.00.

Fredag kveld sparkes andre halvdel av den 26.runden i Premier League i gang når serietreer Leicester gjester Wolverhampton, som på niendeplass kjemper for Europa-spill.

Mandag avsluttes runden i London når Chelsea tar imot Manchester United til en «sekspoengkamp» hjemme på Stamford Bridge, som kan bli svært avgjørende for Champions League-spill kommende sesong.

– United kan virkelig ikke tape. Det blir en D-dag med tanke på Champions League-spill, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Før mandagens nøkkeloppgjør og 13 serierunder før sesongslutt skiller det seks poeng mellom seriefirer Chelsea og United, som foreløpig ligger på åttendeplass.

Chelsea har ikke vunnet mot Manchester United i seriesammenheng siden november 2017. Skulle London-klubben stikke av med seieren mot United mandag, kan Ole Gunnar Solskjærs mannskap langt på vei bli hektet av i kampen om topp fire i Premier League som gir Champions League-spill.

– Jeg kan ikke se for meg at de klarer å ta igjen ni poeng på de gjenværende kampene dersom de taper, fortsetter Stamsø-Møller.

Samstemte eksperter om topp fire

For bak Manchester City og Leicester med henholdsvis 51 og 49 poeng som kniver om andre- og tredjeplassen bak suverene Liverpool, som spiller borte mot Alexander Tetteys Norwich lørdag, er det vidåpent om fjerdeplassen.

– De tre øverste plassene er gitt. Det er fjerdeplassen det står om, men jeg tror Chelsea klarer det, sier Erik Thorstvedt, før han legger til:

– Chelsea har hatt en negativ utvikling, men de andre lagene konkurrerer om å rote det til, fortsetter Thorstvedt.

Chelsea står nemlig med tre kamper uten seier og har kun tre seire de siste ti serierundene, men ekspertene er samstemte og tror blåtrøyene kaprer den siste Champions League-plassen.

– Jeg tror det ender slik det ser ut som nå. De tre øverste er ganske sikker, men lagene bak Chelsea har en mulighet til tross for at ingen av lagene er noe seiersmaskineri, for alle har sine problemer, mener Stamsø-Møller.

– Dersom Mourinho får en kraft som gjør at de vinner og vinner, har de en mulighet, men akkurat nå har Chelsea det forspranget de trenger, fortsetter han.

Både overraskelseslaget Sheffield United, som rykket opp i forkant av årets sesong, og Everton har blandet seg inn i kampen om en topp fire-plassering sammen med Chelsea, Tottenham, Manchester United, Wolverhampton og Arsenal.

Likevel tror også Petter Myhre i likhet med de øvrige ekspertene at Chelsea tar den viktige fjerdeplassen i Champions League-racet.

– Jeg ville satt pengene mine på Chelsea. Det finnes ingen gode utfordrere som har vært stabile, så det er ikke så lett å bli klok på noen av disse lagene, sier Myhre.

– Champions League-spill kan redde sesongen

Til tross for at United hadde tidenes verste sesongstart, kjemper likevel Solskjærs menn for Champions League-spill på Old Trafford neste sesong.

– At vi har ni lag som er i nærheten av å kapre topp fire sier litt om manglende prestasjoner hos de beste. At United fortsatt har muligheten er ene og alene svake resultater hos konkurrentene, sier Myhre.

Stamsø-Møller mener deltakelse i den gjeveste klubbturneringen kan redde sesongen for Solskjær.

– Champions League-plass vil gjøre underverker og kan være forskjellen på suksess og ikke suksess. United kan nærmest blitt latterliggjort denne sesongen, men hvis de ender topp fire og skal spille Champions League lander de på beina, sier Stamsø-Møller.