Her må flyet avbryte landingen på Heathrow

Uværet Ciara og sterk vind førte til at British Airways-flyet måtte opp i luften igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et passasjerfly fra British Airways måtte søndag avbryte landingen på Heathrow på grunn av uværet Ciara som herjer.

I en video fra Big Jet TV ser man hvordan flyet var nede på rullebanen i noen få sekunder før pilotene tok det opp i luften igjen.

Se videoen øverst!

Hundrevis av flyginger og togavganger er kansellert på grunn av uværet nordvest i Europa mandag.

Uværet, som er døpt Ciara, førte til strømbrudd hos titusenvis av hjem i Storbritannia og Irland. Det var De britiske øyene som fikk det meste av stormen søndag med flom i nord og varsel om mer sterk vind, regn og snø.

– Selv om stormen Ciara er på vei bort, betyr ikke det at vi får en roligere periode. Det kommer til å være veldig ustabilt, sier meteorolog Alex Burkill.

Kraftig vind og mye regn

Både fly-, tog- og båttrafikken i hele Storbritannia ble rammet i uværet. Den høyeste vindhastigheten ble målt til 150 kilometer i timen i Wales.

I Englands nasjonalpark Lake District ble det målt mer enn 150 millimeter regn på 24 timer. Det er fremdeles fare for flom 170 steder mandag, de fleste av dem ligger nord i England eller på sørkysten.

Ferja mellom Dover og Calais på fransk side ble stoppet søndag inntil videre. I Nord-Frankrike ble folk bedt om å unngå kysten på grunn av stormflo.

I Irland ble det sendt ut oransje farevarsel i kystområdene, og 10.000 hjem og selskaper mistet strømmen.

Vindpark stengt

Det samme farenivået gjelder i Belgia. Om lag 60 avganger fra til og fra Brussel er kansellert. Trær og stillas ble blåst over ende i den belgiske hovedstaden.

Hele vindkraftparken utenfor kysten av Belgia ble stengt fordi sterke vindkast gjorde at turbinene automatisk stoppet på grunn av sikkerheten.

I Tyskland er det mange innstillinger i togtrafikken og flere av flyplassene i landet måtte kansellere avganger. Uværet rammet spesielt Frankfurt, Berlin, München, Köln og Hanover.

I Amsterdam ble rundt 240 avganger til og fra Schiphol, en av de travleste flyplassene i Europe, kansellert. Det var primært selskapene KLM, British Airways, EasyJet og Lufthansa som ble rammet.

(NTB/TV 2)