Brad Pitt vant sin første Oscar som skuespiller

Den første prisen som ble delt ut under Oscar-utdelingen var beste mannlige birolle. Den stakk Brad Pitt av med.

Brad Pitt vant sin første Oscar som skuespiller.

Brad Pitt fikk prisen for sin rolle som stuntmannen Cliff Booth, Quentin Tarantinos «Once upon a Time in Hollywood».

Donald Trump

Prisen er hans første Oscar som skuespiller etter mer enn 30 år i bransjen. Han har blitt nominert til en Oscar tre ganger tidligere.

Skuespilleren valgte å bruke scenetiden til å snakke om politikk – mer bestemt riksrettssaken mot Donld Trump.

– De sa at jeg bare hadde 45 sekunder her opp, noe som er 45 sekunder mer enn Senatet ga John Bolton denne uken. Jeg tror kanskje Quentin lager en film om det, som ender med at de voksne gjør det rette, sa 56-åringen.

TV 2s reporter Fredrik Græsvik, som har dekket nattens Oscar-utdeling fra Los Angeles, kaller Pitts utspill for et politisk stikk.

– Som mange husker, så ble det ikke ført vitner i den saken fordi republikanerne ikke ønsket det, selv om presidentens tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton hadde sagt seg villig til å komme dersom han ble stevnet, sier Græsvik i videoen øverst i saken.

Trump ble erklært ikke skyldig for begge punkter han var anklaget for under avstemningen i riksrettssaken onsdag kveld.

Takket Tarantino

Pitt snakket ikke bare politikk da han vant. Han takket også filmregissøren Quentin Tarantino for å være original og sa at han var «en av de sjeldne».

– Jeg er ikke typen som ser meg tilbake, men dette har fått meg til å gjøre det. «Once upon a time in Hollywood», ja, er ikke det sant, sa Pitt da han mottok prisen.

I 2014 vant Pitt en Oscar for «12 Years a Slave», som han var med å produsere.