Elverum yppet seg mot Barcelonas stjernegalleri

Barcelona måtte ta timeout tidlig i 1. omgang da Elverum gikk opp i en tremålsledelse, men gjestene vant til slutt 30-26 i søndagens mesterligaoppgjør.

Elverums Magnus Fredriksen under Mesterligakampen i håndball mellom Elverum og det spanske topplaget  Barcelona i Terningen Arena på Elverum. Foto: Geir Olsen
Elverums Magnus Fredriksen under Mesterligakampen i håndball mellom Elverum og det spanske topplaget Barcelona i Terningen Arena på Elverum. Foto: Geir Olsen

Barcelona har vunnet mesterligaen i håndball hele ni ganger, og det var ingen overraskelse at laget til slutt ble for sterke for Elverum.

Men et fullsatt Terningen Arena fikk likevel se et hjemmelag som yppet seg med verdensstjernene fra Barcelona.

Et kvarter ut i kampen var Elverum oppe i en 8-6-ledelse etter tre kjappe scoringer av Sigvaldi Gudjónsson, Alexander Ørjevik Westby og Thomas Solstad. Det førte til Barcelona-timeout.

Og like etter ledet Elverum 10-7.

– De morsomste 17 minuttene i Terningen Arena noensinne, sa Viasat-kommentator Daniel Høglund på 10-7, etter at Rasmus Boysen akkurat hadde satt inn et kontringsmål.

Mot slutten av kampen tok Barcelona kontrollen og kunne sikre en 30-26-seier etter 60 spilte minutter. Elverum fikk likevel stående applaus fra hjemmepublikummet som ble vitne til en actionfylt kamp der hvittrøyene til tider imponerte stort.

Nest sist

Elverum ligger nest sist i mesterligagruppe A, der Barcelona er gruppeleder. Sander Sagosens Paris Saint-Germain ligger på 3.-plass i gruppen. Sagosen scoret tre mål da PSG slo slovenske Celje 33-29 tidligere søndag.

De seks beste lagene i gruppen går videre. Elverum er nummer sju og har tre poeng opp til Celje på 6.-plass med tre kamper igjen.

Elverum møter PSG på bortebane 22. februar. Før det møter de Flensburg-Handewitt i Håkons Hall, en hall de solgte ut da de møtte PSG i slutten av september i fjor.