TØFF MOTSTAND: Erling Braut Haaland fikk brynt seg på den tyske landslagsstopperen Jonathan Tah lørdag.
TØFF MOTSTAND: Erling Braut Haaland fikk brynt seg på den tyske landslagsstopperen Jonathan Tah lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Braut Haaland gikk målløs av banen i sjumålsthriller

Erling Braut Haaland (19) klarte aldri å overliste finske Lukáš Hrádecký i det som ble et sviende nederlag for Borussia Dortmund.

Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund 4-3

Før kampen mot Bayer Leverkusen hadde Erling Braut Haaland scoret mål hvert 19. minutt i Bundesliga. I tillegg scoret han også ett mål i løpet av 45 minutter på banen i cupkampen mot Werder Bremen.

Og i det 19. spilleminutt fikk 19-åringen en stor mulighet til å holde scoringssnittet ved like, men den knallharde avslutningen gikk rett på keeper Lukáš Hrádecký og utenfor.

Målløs Braut langt nede

Til tross for flere andre nesten-muligheter måtte Erling Braut Haaland gå målløs av banen etter å ha spilt samfulle 90 minutter. For første gang i sin korte Borussia Dortmund-karriere.

– Det er blytungt. Surt. Den dårligste stemningen jeg har opplevd hittil i Dortmund-karrieren min, sier Braut Haaland til Viasport etter kampen.

– Jeg synes vi egentlig skaper nok til å vinne kampen, men tydeligvis ikke. Det er blytungt nå, og jeg sliter egentlig med å tenke over ting. Vi må bare jobbe enda hardere.

– Han har på ingen måte mistet det

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener tenåringen ikke har noen grunn til å skjemmes etter kampen mot Leverkusen.

– Det er dette som er normalen, for å si det sånn. Det sier seg selv at han ikke kan score tre mål i hver kamp. Jeg synes ikke at han gjør en dårlig kamp. Det som imponerer meg i denne kampen er banespillet hans. Der har han tatt store steg. Vi vet at han kan score mål og er en god avslutter, men jeg synes han har tatt store steg ellers. Han er mye involvert og er flink feilvendt og kan spille fri andre, sier Mathisen

– Man ser at han er i godt slag. Han gjør fortsatt mange gode bevegelser med og uten ball. Men han var kanskje enda råere i kampen mot Werder Bremen i midtuken. Han har på ingen måte mistet det.

Det skulle også bli et sviende 3-4-nederlag for Borussia Dortmund, som nå trolig taper terreng i toppen av Bundesliga.

Tidligere Liverpool-spiller Emre Can scoret et vanvittig mål, men var langt nede etter kampslutt.

– Målet gir meg ingenting når vi ikke vinner, sier en skuffet Emre Can til Viasport etter kampslutt.

– Ingen i denne klubben vet hvorfor dette skjer. Og det er derfor vi slipper inn så mange mål. Vi er nødt til å lære kjapt. Jeg vet ikke hvorfor det skjer. Vi er nødt til å være smartere når vi leder og forsvare oss bedre.

Kremmerhus av Can

For mål var det nok av i kampen, som alltid når Borussia Dortmund spiller fotballkamper. Leverkusen tok ledelsen ved Kevin Volland, men så snudde Dortmund-kampen. Først stanget kaptein Mats Hummels inn 1-1, så tok leiesoldat Emre Can og banket inn 2-1 fra langt hold i Bundesliga-debuten for de gule.

Like før pause utlignet Volland med sitt andre mål for dagen.

Jadon Sancho trodde han hadde sendt Dortmund opp i ledelsen da han kronet et vakkert angrep etter 52 minutter, men dommer ble gjort oppmerksom på en trøyeholding tidligere i angrepet og annullerte målet etter å ha sett TV-bildene på nytt.

Sjumåls-thriller

Men etter 64 minutter satt den for gjestene. Denne gangen spilte også Braut Haaland en rolle i angrepet. Nordmannen fikk ballen høyt oppe i banen og slo en forløsende pasning til Achraf Hakimi. Real Madrid-leiesoldaten kombinerte nydelig med Sancho før han tredde igjennom Raphaël Guerreiro som la ballen i hjørnet. 3-2 til Borussia Dortmund.

Ti minutter før slutt var lagene igjen like langt. Innbytter Leon Bailey bredsidet inn 3-3 for hjemmelaget.

Og bare minuttet senere var kampen snudd. Kaptein Lars Bender stanget inn 4-3, som også ble sluttresultatet. Dermed blir Dortmund stående på 3. plass med 39 poeng. Bayer Leverkusen er nå bare to poeng bak Braut Haaland & co. Bayern München leder serien med 42 poeng og én kamp mindre spilt.

Pipekonsert mot Braut Haaland

Erling Braut Haaland var ivrig oppe på topp, i overkant ivrig ved én anledning hvor han ga Sven Bender en kraftig dytt idet tyskeren forsøkte å skjerme en ball inn til målvakten sin.

Bender gikk i bakken og Braut Haaland fikk en reprimande av dommeren og en øredøvende pipekonsert fra et lite imponert hjemmepublikum på BayArena.

Tenåringen fikk seg også en luftetur da han ble regelrett grisetaklet av nettopp Bender etter 72 minutter. Dommer så imidlertid en annen vei og lot spillet gå videre.

Jærbuen er for ordens skyld fremdeles nummer to på toppscorerlisten i østerriksk Bundesliga. Braut Haaland noterte seg for 16 nettkjenninger på 13 ligakamper i Østerrike før han ble solgt til Dortmund.

Tenåringen er også på 2. plass på toppscorerlisten i Champions League. Åtte mål er to bak Robert Lewandowski, men her kan det bli flere mål for Braut Haaland. Dortmund møter Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen av turneringen.