STOR UKE: Torsdag vant Martin Ødegaard og Real Sociedad mot Real Madrid. Allerede i morgen venter nok en storkamp når naboen Athletic Bilbao kommer på besøk.
STOR UKE: Torsdag vant Martin Ødegaard og Real Sociedad mot Real Madrid. Allerede i morgen venter nok en storkamp når naboen Athletic Bilbao kommer på besøk. Foto: Heiko Junge

Ødegaard friskmeldt til lokaloppgjøret

Klar Ødegaard-beskjed til treneren.

Martin Ødegaard haltet av banen etter en drøy times tid i Real Sociedads mektige cuptriumf mot Real Madrid torsdag.

Et kne fra Marcelo gjorde at 21-åringen fikk seg en voldsom lårhøne - og derfor har det vært litt spenning rundt om nordmannen ville rekke søndagens TV 2-sendte baskerderby mellom Real Sociedad og Athletic Bilbao.

Men på lørdagens pressekonferanse, kom Sociedad-trener Imanol Alguacil med det som kun kan tolkes som gode nyheter.

– Martin fikk seg en kraftig smell og haltet av banen, men han kom på trening og framsto bra i går. Han er klar på at han vil spille uansett, sier Alguacil til TV 2.

– Hvilken rolle tror du han vil ha i kampen?

– Hans rolle er å hjelpe laget og være en av alle. Det som er bra er at vi har mange gode spillere. Det viktige er ikke hva enkelt gjør. Det viktigste er kollektivet, og der er Martin fenomenal, svarer han.

Alguacil fortalte videre at det betyr at han kan velge fra en skadefri tropp til lokaloppgjøret.

– Etter en triumf som den mot Madrid henter folk seg kjapt inn. I alle fall når du har en storkamp som den mot Bilbao nå. Alle føler seg klar og er disponibel. Det er det beste for en trener, sier han.

Skandinavisk suksess

Selv om Ødegaard har friskmeldt seg, er det likevel ikke helt sikkert at han kommer til å starte.

Før cupkvartfinalen mot Madrid ble blant annet Ødegaard hvilt mot Leganés. Allerede neste uke spilles den første av to cupsemifinaler, og det er ikke usannsynlig at Real Sociedad hviler enkelte spillere til den kampen.

Samtidig spørs det om Alguacil ønsker å hvile sine skandinaviske formspillere i lokaloppgjøret mot Bilbao.

Mot Real Madrid var Ødegaard og svenske Alexander Isak involvert i samtlige scoringer. Spesielt sistnevnte har virkelig blomstret den siste tiden.

– Martin og Isak forstår hverandre godt, men samtidig har de mye gode folk rundt seg. De ville ikke kunnet prestere så godt uten å ha et godt lag rundt seg og fordi vi spiller som vi gjør, sier han.

Oppgjøret mellom Real Sociedad og Athletic Bilbao sendes på TV 2 Sport Premium 2. Kampstart er 14.00, mens sendingen starter 13.30.