sandefjord-drapet:

Nytt avhør avbrutt

Politiet prøvde fredag kveld å avhøre mannen som er siktet for drapet på Thea Halvorsen Braavold (31). Nok en gang ble avhøret avbrutt på grunn av mannens helse.

Politiet forsøkte fredag å avhøre mannen som er siktet for drapet på 31 år gamle Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord.

Søndag kveld ble en kvinne i 30-årene funnet død i sin leilighet i Sandefjord. Ikke lenge etter ble hennes 45 år gamle kjæreste pågrepet et annet sted i byen.

Mannen og hans forsvarer valgte derimot å avbryte avhøret på grunn av helsetilstanden.

Mannen har tidligere blitt forsøkt avhørt denne uken, men også dette avhøret ble avbrutt på grunn av helsen til mannen.

Den drapssiktede mannen har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Mannen ble varetektsfengslet i fire uker på tirsdag.

TV 2 har tidligere vært i kontakt med mannens forsvarer, Jonny Sveen. Han sier hans klient er i svært dårlig helsetilstand.

Mente at mannen ikke skulle være ute i samfunnet

Mannen er tidligere dømt til 14 års fengsel for å ha mishandlet og drept en mann i 20-årene tidlig på 2000-tallet.

Etter endt soning mente Kriminalomsorgen at det ikke var sikkerhetsmessig forsvarlig å løslate domfelte.

Ett år etter løslatelsen er han nå siktet for et nytt drap.

På tirsdag skrev regiondirektør i Region Sør, Rita Kilvær, at Kriminalomsorgen prøvde ut flere av de tradisjonelle tiltakene for å vende 45-åringen til livet på utsiden.

– Men her har domfelte brutt vilkår som for eksempel opphold på permisjonsadresse, unnlatt å møte tilbake i rett tid, begått nye straffbare handlinger eller ruset seg, sa hun til TV 2 tidligere denne uken.

Tillitsbruddene var så alvorlige at de Kriminalomsorgen mente det ikke var trygt å prøveløslate mannen.

Viktig bevis

Politiet har så langt gjennomført flere vitneavhør på drapet som skjedde søndag forrige helg. I tillegg har de samlet tekniske spor på åstedet, men ønsker ikke å gi detaljer på det nåværende tidspunkt.

– Vi har gjennomført et større arbeid på åstedet, men på bakgrunn av at vi blant annet ikke har gjort avhør av siktede, vil vi ikke gå ut med detaljer i hva vi har funnet, sa politiadvokat Rimstad Johansen til TV 2 på onsdag.

– Godt bilde av dødsårsaken

Politiet har også mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten. Ifølge politiadvokat Rimstad Johansen mener politiet at de har en god idé om hvordan Thea Braavold ble drept.

– Den sammensatt med øvrige funn på åstedet gjør at vi har dannet oss et godt bilde av hva som er dødsårsaken, sa Rimstad Johansen til TV 2 tidligere denne uken.