VOLDTEKTSTILTALT: Tidligere Molde-spiller Babacar Sarr er tiltalt for ytterligere en voldtekt.
VOLDTEKTSTILTALT: Tidligere Molde-spiller Babacar Sarr er tiltalt for ytterligere en voldtekt. Foto: Ned Alley

Babacar Sarr tiltalt for enda en voldtekt

Det er tatt ut en ny voldtektstiltale mot en tidligere Molde-spiller Babacar Sarr som fra før er tiltalt for en sovevoldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Nettavisen.

Den nye saken stammer fra en hendelse i Oslo natt til 25. november 2018. Saken ble opprinnelig henlagt, men statsadvokaten beordret mer etterforskning etter at kvinnens bistandsadvokat klaget på avgjørelsen. Beslutningen om henleggelse ble derfor omgjort.

– Etter å ha gjennomført mer etterforskning fant vi at saken bevismessig sto annerledes, og det ble sendt inn forslag til tiltale, sier politiadvokat Hilde Strand til Nettavisen.

Sarr er fra før tiltalt mot sovevoldtekt mot en annen kvinne i Molde i mai 2017. Han ble frikjent i Romsdal tingrett høsten 2018, men ble likevel dømt til å betale erstatning fordi retten mente det var mer sannsynlig at han hadde begått voldtekt enn at han ikke hadde det.

Påtalemyndigheten anket frifinnelsen, men ankesaken er utsatt tre ganger fordi mannen ikke har møtt i retten. Han skal for tiden oppholde seg Saudi-Arabia, og er ikke pågrepet.

Sarr er internasjonalt etterlyst med pågripelsesbegjæring, men norske myndigheter får ham ikke utlevert.

En tredje voldtektsanmeldelse mot mannen er under etterforskning av Vest politidistrikt, men det er ikke tatt påtalemessig avgjørelse.

– Den saken er nå stilt i bero i påvente av å kunne utføre avhør av ham. Det har ikke vært mulig fordi han er i utlandet, sier statsadvokat Ellen Cathrine Grevet i Hordaland og Sogn og Fjordane til Nettavisen.