Kvinne på Kastrup ikke smittet av Wuhan-viruset

En kinesisk kvinne ble fredag hentet med ambulanse etter at hun ble syk ved ankomst til Københavns lufthavn, Kastrup. Hun testet negativt på korona-viruset.

En kinesisk kvinnen ble hentet med ambulanse mellom klokken 9 og 10 fredag morgen, som følge av koronavirus-mistanke på den danske flyplassen Kastrup.

– Vi kan bekrefte at vi i dag har mottatt en pasient fra flyplassen på grunn av mistenkt koronavirus, sier kommunikasjonsdirektør ved sykehuset, Hanne Ida Alsbirk, til danske TV 2.

Fredag ettermiddag ble det klart at prøveresultatene var negative.

Kvinnen hadde influensasymptomer ved ankomst. Flere av symptomene ved det nye koronaviruset ligner symptomene ved influensa. Det har ikke vært noen bekreftede tilfeller av viruset i Danmark.

Fredag ettermiddag ble det kjent at enda en person er isolert og sjekkes for smitte av koronaviruset, skriver Berlingske. Denne personen har ikke noen tilknytning til kvinnen som testet negativt.

– Nervøse

Pressesjef ved Kastrup, Kenni Leth, forteller til danske BT at kvinnen bar en ansiktsmaske mens hun var på flyplassen. Deler av terminal 3 var sperret for rengjøring etter hendelsen, men ble senere gjenåpnet.

– Folk er litt nervøse. Sikkerhetsvaktene slår det bare fra seg, og beroliger ikke de nyankomne, uttalte et vitne til danske TV 2 i etterkant av hendelsen.

Vitnet forteller at det er mange sikkerhetsvakter ved den avsperrede terminalen.

Karantene

Fredag annonserte myndighetene i Hongkong at de midlertidig innfører en 14-dagers obligatorisk karantene for alle tilreisende fra Fastlands-Kina.

Karantenen har virkning fra 8. februar, og vil gjelde tilreisende av alle nasjonaliteter.