FÅR LOGO: Gianna Maria Onore Bryant og Kobe Bryant hedres i logoen til basketklubben Mamba Sports Aademy.
FÅR LOGO: Gianna Maria Onore Bryant og Kobe Bryant hedres i logoen til basketklubben Mamba Sports Aademy. Foto: Usa Today Uspw

Skolen freder Gianna Bryants draktnummer:

– Hun var sterk og en god leder

Gianna Maria Onore Bryant (13) ble denne uken hedret på Harbor Day School.

Søndag 26. januar omkom ni personer da et helikopter styrtet i California. Ombord i helikopteret var basketballikonet Kobe Bryant (41) og hans datter Gianna Maria-Onore Bryant (13).

Mye av Gianna sitt liv dreide seg om basket. Dette ble også fokus under minnestunden som ble avholdt på Harbor Day School utenfor Los Angeles.

Skolen hadde i anledning minnestunden bestemt seg for å frede Gianna sitt draktnummer.

– Hun var sterk, og en god leder. Et eksempel for oss før, og et eksempel for oss nå, sa en representant fra skolepersonellet.

– Mamma elsker deg

Vanessa Bryant, som har mistet én datter og sin ektefelle, har i etterkant av dødsulykken lagt ut flere bilder på sosiale medier.

Også fra minnestunden delte hun videoklipp og bilder.

«Min Gianna. Gud som jeg savner deg. eg har vært så heldig å våkne opp og se ditt vakre ansikt og smil i tretten år. Skulle ønske det kunne være sånn frem til mitt siste åndedrag. Mamma elsker deg til månen og tilbake. Evigheten pluss én», skrev hun på ett av bildene.

Fredet drakt

Under seremonien ble det meddelt av Gianna sin innrammede drakt med nummer to på ryggen skal henges opp på veggen i skolens baskethall.

«Min Gigi. Jeg elsker deg! Jeg savner deg. Du lærte oss at ingen gjerning gjort i godhet er for liten. Mamma er fortsatt, og vil alltid være, så stolt av deg mamacita», lød Vanessa Bryant sin tekst til bildet av den innrammede drakten.

Blant de som deltok på minnestunden var lærere, klassekamerater og trenere. I én av talene ble personligheten til Gianna spesielt løftet frem.

– Vi håper at når man ser drakten hennes henge her, så kommer man til å tenke på Gianna og bli inspirert til å dyrke sin lidenskap, ble det sagt i en av talene som Vanessa Bryant delte på Instagram.

Hedres på klubblogoen

Gianna spilte basket i Mamba Sport Academy, skriver Aftonbladet. Det var hit helikopteret var på vei når det krasjet.

Av de ni personene som omkom i ulykken var to av dem lagkamerater av Gianna: Alyssa Altobelli og Payton Chester, skriver Aftonbladet.

De tre lagkameratene og Kobe Bryant, som også omkom i ulykken, på hedres med en ny logo, i form av deres draktnummer, som vil være tilstede på alle lagets drakter.