Maren Lundby gleder seg over at de nå mest sannsynlig blir hopp i stor bakke for kvinnene under VM. .
Maren Lundby gleder seg over at de nå mest sannsynlig blir hopp i stor bakke for kvinnene under VM. . Foto: Olsen, Geir

FIS-styret går inn for at kvinnene får hoppe i stor bakke i VM

Torsdag bestemte FIS Council (styret i Det internasjonale skiforbundet) å støtte Norges Skiforbunds forslag om å inkludere stor bakke for kvinner i VM-programmet.

– Dette er fantastisk. Jeg vil takke skiledere og deres velvillighet i denne saken. Det har vært helt avgjørende med all støtten jeg har fått fra vår skipresident, som har jobbet natt og dag den siste uken, vår kultur- og likestillingsminister og vår egen hoppsjef. De har støttet meg helhjertet gjennom den stormen som har vært. Jeg har følt meg litt tom for energi etter alt oppstyret, men dette gir meg en enorm boost inn mot helgens konkurranser i Hinzenbach, sier Maren Lundby i en pressemelding.

FIS har tidligere sagt at de ikke kunne la kvinnene hoppe i stor bakke fordi det ikke var plass i programmet. Hopp- og kombinertkomiteene i FIS har i etterkant gått inn for å kutte fra tre til en treningsdag under VM og OL.

– Beslutningen viser at FIS er en organisasjon som tar raske og gode beslutninger når det er nødvendig. Det gjør meg trygg på at vi går i riktig retning, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

På vegne av Norges Skiforbund sendte skipresident Erik Røste inn et kongressforslag, som FIS Council i dag sluttet seg enstemmig til at skal behandles på kongressen i mai.

Arrangøren i Oberstdorf i 2021 og Planica i 2023 er positive til forslaget og FIS vil nå følge opp arrangørene når det gjelder det praktiske knyttet til blant annet logistikk og kostnader. Det er ventet at forslaget blir vedtatt under kongressen.