BRANN: Biler fra nødetatene på vei til en gruve ved Garpenberg, et tettsted i Hedemora kommune i Dalarnas län, der dethar brutt ut en brann.
Foto: Niklas Hagman/TT / NTB scanpix
BRANN: Biler fra nødetatene på vei til en gruve ved Garpenberg, et tettsted i Hedemora kommune i Dalarnas län, der dethar brutt ut en brann. Foto: Niklas Hagman/TT / NTB scanpix Foto: Niklas Hagman/tt

Røykutvikling i gruve i Sverige – 130 personer i gruven

Torsdag har det vært kraftig røykutvikling i en gruve i Dalarne i Sverige. Det var 130 personer i gruven da den ble fylt av røyk.

Like før klokken 14 torsdag ble det meldt om en brann i en gruve i Dalarna i Sverige.

Det var da røykutvikling på 850 meters dyp.

Politiet opplyser i en pressemelding at det begynt å brenne i en maskin, men at brannen raskt ble slukket. Mye røyk i gruvesystemet skapte likevel trøbbel.

130 personer

Det befant seg rundt 130 personer i gruven, ifølge Aftonbladet.

Dramaet utspilte seg i Garpenbergs gruve, som ligger i Hedemora kommune.

Det brytes malm i gruven, av selskapet Boliden AB.

– De som befinner seg i gruven gikk til de redningsstasjonene som finnes i gruven, sier kommunikasjonssjef Klas Nilsson i Boliden til Dalane Tidende.

Røyk bekymret

Ifølge Nilsson er var bekymret for all røyken i gruven.

Det var raskt mye redningspersonell på stedet, samt flere ambulanser.

Boliden opplyser at to personer er skadd, og en person er fraktet til sykehus med ambulanse. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Kort tid etter at det var kontroll på stedet, ble arbeidet med å evakuere arbeiderne satt i gang.

Også i mars 2015 brant det i samme gruve. Den gang var 150 personer innesperret i gruven, men alle ble evakuert uten at noen ble skadd.