håndballgutta har tatt norge med storm:

– Deilig å få blåst ut hodet etter et mesterskap

Christian Berge måtte koble av med kveitefiske i Lofoten etter den historiske EM-bronsen. En bragd som for alvor har forsterket omdømmet til håndballgutta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter bronsebragden for halvannen uke siden dro Christian Berge på fisketur til Lofoten.

Med seg på turen hadde han assistenttrener Børge Lund og Magnus Abelvik Rød. Målet var minst én kveite på kroken, og å koble av etter et langt mesterskap.

For etter EM har Berge vært i kjelleren.

– Første uken går med på å bare ligge på sofaen mens man prøver å hente seg inn. Og så kommer det litt feber og forkjølelse.

– Det er vanvittig moro i mesterskap, selvfølgelig, men å få blåst ut hodet litt ute på sjøen, det synes jeg er deilig, sier landslagssjefen.

Det er Abelvik Rød som har den største fiskelykken. Den ankelskadde Flensburg-Handewitt-spilleren drar opp en svær kveite etter bare noen sekunder. Til sjefens store misunnelse.

– Har du fisk? Du kødder med meg?

Men også Berge får til slutt en kveite på kroken. Da bærer det rett på FaceTime for å misunne Sander Sagosen.

– Det skal bli så moro å vise Sander dette, sier Berge og får støtte av Abelvik Rød:

– Sagosen, hvor er du?

Bronse og kveite er bra fangst det. Men Berge jakter fremdeles på det aller gjeveste.

– Det var moro å få kveite. Men vi skal nok klare å få det gullet også, sier han ettertenksomt.

Stigende popularitet

Men til tross for at det kun ble bronse i EM, har håndballguttas popularitet steget betraktelig etter mesterskapet.

Ifølge Sponsor Insight, som driver med analyse innenfor sponsing, sportsmarkedsføring og events, har Norges herrelandslag i håndball blitt veldig populære etter håndball-EM i januar.

Resultatene under tar for seg popularitet målt i prosent og landslagene i håndball har all grunn til å smile.

– Herrene har gjort et kraftig byks i positiv retning og har hatt en kraftig økning. Fra 43 til 58 prosent etter mesterskapet, sier daglig leder Vegard Arntzen til TV 2.

Sander Sagosen og resten av landslaget hadde et veldig godt europamesterskap i januar og ble nummer tre etter å ha tapt en nervepirrende semifinale mot Kroatia. Resultatene har ikke gått ubemerket hen hos det norske folk, som er begeistret for prestasjonen.

– Herrelandslaget var før mesterskapet det sjette mest populære landslaget i landet, i dag er de nummer to.

Ifølge Arntzen er det helt normalt at populariteten til landslag øker underveis i mesterskapene, men ikke så mye som det er gjort denne gangen.

– Det er vanlig at populariteten øker under mesterskap, men dette er ganske ekstreme tall.

Håndballjentene topper

Håndballjentene spilte verdensmesterskap i desember og akkurat sånn som gutta ble det tap i semifinalen. Likevel topper de fortsatt listen over Norges mest populære landslag.

– Håndballjentene har hatt en økning fra 59 til 66 prosent i perioden fra november til desember (før og etter mesterskapet) og er fortsatt det mest populære landslaget, forklarer Arntzen.

– Men herrene hadde høyere økning underveis i mesterskapet enn det jentene hadde, og har økt mest av samtlige landslag.

Med stjerner som Tirill Eckhoff og Johannes Thingnes Bø er skiskytterlandslaget på tredjeplass. Det er plassen foran langrennslandslaget.

Friidrettsutøver øverst

Profiler som Heidi Løke, Nora Mørk og Camilla Herrem er fortsatt elsket av det norske folk. Alle tre er foran Sander Sagosen på listen over de mest populære utøverne i landet.

– Sander Sagosen har økt kraftig i omdømme fra å være på 54. plass i desember til å være på 26. plass etter mesterskapet. Før mesterskapet var Bjarte Myrhol mest populær av håndballgutta, sier Arntzen.

– Blant jentene er Hedi Løke fortsatt størst og ligger på 16.plass. Hun har jo holdt på en god stund. Camilla Herrem og Nora Mørk er også foran Sagosen.

Arntzen kan fortelle at det vanligvis er vinteridrettsutøvere som det settes størst pris på her til lands, men for øyeblikket er det Karsten Warholm som troner øverst på listen. Noe som er ganske oppsiktsvekkende i og med at Warholm ikke er i sesong.

– Karsten Warholm er den soleklart mest populære. Det er ikke normalt at en utøver som ikke er i sesong ligger så høyt oppe på listen, men Idrettsgallaen har nok hjulpet veldig.