TV 2-profilene om savnet av mødrene

GOD MORGEN NORGE (TV 2): Finn Schjøll (71) og Peter Bubresko (44) skulle gjerne hørt latteren til sine mødre bare én gang til.

Søndag 9. februar er det morsdagen - dagen for å hylle mødre landet rundt.

– Har du vært heldig med mamma, har du vært heldig med alt, sier Schjøll.

Finn Schjøll mistet moren sin i 2007, noe han fortsatt synes er vanskelig å snakke om.

Schjøll sier han kunne gitt mye for å høre latteren hennes bare én gang til. Det er God morgen Norge-programleder Peter Bubresko helt enig i. Hans mor døde for nesten fem år siden.

– Jeg skulle så gjerne gitt henne en klem og blomster, sier Bubresko.

Mens Schjøll står og anretter en vakker bukett, minnes han moren med et smil.

– Hun var veldig begeistret for guttene sine, og det merket vi. Det er utrolig deilig å være elsket, forteller 71-åringen.

Se hvordan Finn Schjøll lager morsdagsbukett øverst i saken!

Hedre en du er glad i

Hvis man ikke har en mor å hedre på morsdagen, oppfordrer blomsterdekoratøren å gjøre stas på noen andre som er viktig for deg.

– Det er mange mennesker som kan bety like mye som en mor. Det er viktig å huske på de også, forteller Schjøll.

Bubresko skulle gjerne gitt en blomsterbukett til sin mor på morsdagen. Hvis det virkelig er mor man ønsker å gi blomster til, kan man sette buketten ved siden av et bilde av henne.

– Barna mine har et bilde av moren min på rommet sitt som de kysser hver kveld. Det er kjempekoselig, forteller programlederen.

44-åringen, som har tvillingene Marie og Sebastian, synes det er vondt at de aldri fikk møtt moren hans. Men han har oppkalt datteren etter moren som het Liv Marie.

– Verste jeg har opplevd

Nesten fem år etter morens bortgang synes Bubresko fortsatt det er ufattelig at hun er borte.

– Mammas død er det verste jeg har opplevd i hele mitt liv, forteller han.

Programlederen mener, som mange andre, at han hadde verdens beste mamma. De hadde et godt forhold, og han beskriver henne som sin beste venn.

– Det høres kanskje rart ut, men i dag bærer jeg sorgen med litt stolthet fordi jeg er så takknemlig for at jeg fikk ha akkurat henne som mamma, sier Bubresko.

Schjøll er ofte innom graven til moren sin, og skal legge en bukett der i forbindelse med morsdagen. Han forteller om en dame som var helt spesiell.

– Folk hadde lett for å snakke med henne. Hun kunne snakke med alle typer mennesker, og om alt, forteller blomsterdekoratøren.

Og det er ikke bare Schjøll som mener at moren hans var fantastisk. Han møter fortsatt mennesker som kommenterer hvor god og morsom hun var.

71-åringen fikk sagt alt han ville si til moren sin mens hun levde. Men når Schjøll får spørsmålet om hva han ville sagt til henne nå hvis han hadde sjansen, er det ingen tvil:

– Jeg elsker deg, mamma.