Son sendte Tottenham videre i cupen etter thriller

Tjue minutter før slutt var Tottenham på vei ut av FA-cupen. Men så våknet José Mourinhos gutter.

Tottenham-Southampton 3-2

Se høydepunktene fra kampen i Sportsnyhetene øverst.

Tottenham var på vei ut av FA-cupen, men to mål på ni minutter sikret 3-2-triumf hjemme mot Southampton.

Heung-min Son ble dagens helt da han skaffet straffe og selv satte inn matchvinnerscoringen tre minutter før slutt.

Dermed fortsetter oppturen for Tottenham etter seieren mot Manchester City i helgen.

I motsetning til Liverpool og Jürgen Klopp valgte både José Mourinho og Ralph Hasenhüttl å være til stede sammen med sitt beste mannskap i omkampen av FA-cupens 4. runde onsdag kveld, selv om kampen kom i lagenes vinterpause.

– Mitt lags prestasjon var helt på grensen. Jeg var strukket helt til grensen med hvilke spillere jeg hadde tilgjengelig og ikke. De var på grensen av hva de kunne tåle fordi de spilte en utrolig kamp for to (sic) dager siden, sier Tottenham-manager José Mourinho til BBC etter kampen.

– Vi led. Vi spilte mot et veldig godt lag, et lag som var det beste på banen, men vi fortjente likevel å vinne fordi vi var helt på grensen av hva vi kune tåle. De hadde sine beste spillere, de hadde én dag mer hvile, de var kvikke.

Mourinho gikk så til det ukonvensjonelle skrittet å rose seg selv.

– Jeg synes at jeg gjorde en veldig god jobb fordi jeg måtte lede et lag som hadde så mange problemer. Jeg endret fra fem bak til fire idet jeg kunne. Da ble Dele Alli viktig. Spillerne spilte med sjel og hjerte og absolutt alt. De fortjener denne gleden.

Stygg skade for Ward-Prowse

Som i det forrige møtet tok Tottenham ledelsen – et skudd fra Tanguy Ndombélé traff en uheldig Jack Stephens og satte målvakt Angus Gunn ut av spill.

SMERTER: James Ward-Prowse måtte bli båret av banen i store smerter.
SMERTER: James Ward-Prowse måtte bli båret av banen i store smerter. Foto: David Klein

Men Southampton var det farligste laget i første omgang, og fikk uttelling ti minutter før pause. En svak retur fra Hugo Lloris gikk rett i føttene på Shane Long, som enkelt kunne utligne fra fem meters hold.

Like etterpå måtte imidlertid visekaptein James Ward-Prowse ut med det som så ut som en alvorlig skade. 25-åringen ble truffet av knottene til Ryan Sessegnon i kneet og måtte til slutt bli båret av banen iført oksygenmaske.

Ifølge BT Sport var det trolig snakk om en båndskade i kneet i tillegg til et dypt kutt for Ward-Prowse, men det var vanskelig å konkludere før hevelsen var gått ned.

Femmålsthriller

Andre omgang var en jevn affære, men tjue minutter før slutt sto gjestene for en mønsterkontring. Nathan Redmond løp fra det som var av Tottenham-spillere før han spilte gjennom Danny Ings. Måljegeren la ballen til rette og satte den sikkert ned i hjørnet bak en utspilt Lloris.

2-1 til Southampton, men ikke lenge. Kun minutter senere kombinerte Lucas Moura og Dele Alli vakkert. Førstnevnte løsnet til skudd fra drøyt 20 meter – uttagbart for Gunn og 2-2.

Og like før slutt var kampen snudd. Igjen var Alli sentral. Midtbaneeleganten tredde gjennom Heung-min Son som ble lagt i gresset av Gunn. Straffe til Tottenham. Det tok sørkoreaneren selv. 3-2 til Tottenham.