SPRER SEG: De fleste dødsfallene som følge av koronaviruset har skjedd i Hubei-provinsen på fastlands-Kina. En person fra Kina døde tidligere på Filippinene, og tirsdag kom nyheten om at en 39 år gammel mann døde i Hongkong i Kina. Dette var det første virusdødsfallet i den delvis selvstyrte tidligere kolonien.
SPRER SEG: De fleste dødsfallene som følge av koronaviruset har skjedd i Hubei-provinsen på fastlands-Kina. En person fra Kina døde tidligere på Filippinene, og tirsdag kom nyheten om at en 39 år gammel mann døde i Hongkong i Kina. Dette var det første virusdødsfallet i den delvis selvstyrte tidligere kolonien. Foto: Anthony Wallace

Disse dør av viruset

Én smittegruppe skiller seg veldig ut, viser tall fra kinesiske helsemyndigheter.

Så langt er 20.438 personer smittet og minst 427 personer døde som følge av koronaviruset, som ble oppdaget i den kinesiske byen Wuhan i desember i fjor, ifølge CNNs ferskeste tall.

Smitten har siden den gang spredd seg til over 25 land. En kinesisk statsborger døde i helgen på Filippinene som følge av viruset, og tirsdag ble det første dødsfallet i den tidligere selvstyrte kolonien Hongkong bekreftet.

Rammer eldre

Nye tall fra kinesiske helsemyndigheter viser at 80 prosent av de 425 som har omkommet på fastlands-Kina er over 60 år gamle, og tre fjerdedeler av dem hadde en sykdomshistorie fra tidligere av.

To tredjedeler av de omkomne er menn, ifølge CNN.

Ifølge Jiao Yahui hos de kinesiske helsemyndighetene er grunnen til at størstedelen av dødsfallene har skjedd i provinsen Hubei, hvor Wuan ligger, at de innledningsvis manglet sykehusplasser å behandle pasienter ved.

Yngste var én måned

Per nå ligger dødsraten som følge av viruset på 2,1 prosent i Kina. I Hubei-provinsen er ligger tallene på 3,1 prosent.

Den yngste som har omkommet som følge av viruset var kun én måned gammel.

Ifølge Jiao er gjennomsnittstiden en pasient trenger for å bli frisk ni dager. Per nå er gjennomsnittstiden i Hubei-provinsen rundt 20 dager, som følge av flere alvorlige tilfeller, ifølge Jiao.

Jobber med løsning

Den siste tiden har forskere verden rundt meldt seg på i kampen mot viruset. Myndighetene i Thailand uttalte torsdag at enda en person var blitt frisk, etter at en 71 år gammel kvinne ble frisk etter en miks av HIV- og influensamedisiner.

Den aktuelle 71-åringen som ble frisk var ifølge landets helseminister Anutin Charnvirakul Thailands mest alvorlige tilfelle av viruset. Han advarer om å sette for stort håp til løsningen, ettersom det er utprøvd på så få pasienter, men håper at akademikere, helsevesen og forskere kan dra nytte av metoden, ifølge CNN.

I tillegg jobber selskapet Gilead Sciences, som har erfaring med bekjempelse av ebola-viruset, inngått et samarbeid med kinesiske helsemyndigheter for å se om deres medisin bekjempe viruset.