Braut Haaland i Dortmunds Champions League-tropp

Nordmannen kan fortsatt bli toppscorer i Champions League. Landslagssjef Lars Lagerbäck er forbløffet over suksessen.

Det var bare en formalitet, men nå er det klart: Erling Braut Haaland (19) er spilleberettiget for Borussia Dortmunds kommende kamper i Champions League.

Det bekreftet Uefa onsdag.

De 16 åttedelsfinalistene hadde frist frem til midnatt mandag med å gjøre eventuelle endringer i 25-mannstroppene sine.

Hvert lag hadde lov til å melde på tre nye spillere. Før 2018/19-sesongen åpnet Uefa for at spillere kunne spille Champions League-fotball for to klubber i en og samme sesong.

Erling Braut Haaland står med åtte Champions League-scoringer så langt. Han ligger to mål bak turneringens toppscorer Robert Lewandowski.

I serien har Braut Haaland scoret mål på bestilling. Onsdag ble han nominert til månedens spiller i Bundesliga i januar sammen med Robert Lewandowski (Bayern), Ivan Perisic (Bayern), Leon Goretzka (Bayern), Kai Havertz (Bayer Leverkusen) og lagkompisen Jadon Sancho.

Forbløffet Lagerbäck

TV 2-ekspert Stamsø-Møller tror ikke Braut Haaland stikker av med toppscorertittelen i Europas gjeveste klubbturnering allerede nå.

– Jeg tror Bayern går lenger enn Dortmund. Bayern er favoritter mot Chelsea, og PSG er favoritter mot Dortmund. Det er ikke dermed sagt at det ikke kommer til å bli scoret mange mål i de kampene. Det er ikke helt urealistisk, men det er større sjanse for at Haaland blir Champions League-toppscorer senere i karrieren enn akkurat nå, sier TV 2-eksperten.

Braut Haaland har scoret åtte mål på 181 minutter i Borussia Dortmund. Det får landslagssjef Lars Lagerbäck til å hente frem superlativene.

– Det er noe veldig, veldig uvanlig vi ser. Det han viser er fantastisk, ikke minst med tanke på hans unge alder og at han ikke har så mye erfaring, sier Lagerbäck til Expressen.

På spørsmål om han har opplevd noe lignende, svarer Lagerbäck slik:

– Zlatan var vel eldre enn Erling. Fredrik Ljungberg er vel den yngste man kan sammenligne med på den måten. Men jeg har aldri vært med på at to så unge spillere som Erling og Martin (Ødegaard) er på dette nivået. Det er unikt med tanke på hvor lite landet er, fortsetter han.

Klopp-ros

Siden i høst har Jacob Bruun Larsen, Paco Alcacer og Julian Weigl forsvunnet ut av Borussia Dortmunds tropp. Haaland og Emre Can er blant spillerne som har kommet inn.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er blant dem som mener gamleklubben har gjort det bra på overgangsmarkedet.

– Jeg har tro på Borussia Dortmund i andre halvdel av sesongen med Can og Haaland, sier Klopp til Bild.

Flere andre klubber har gjort endringer i troppene sine. Liverpool har registrert Takumi Minamino, Tottenham har med Steven Bergwijn, Hugo Lloris og Gedson Fernandes, Real Madrid får med Marco Asensio, mens Juventus har registrert Giorgio Chiellini.

I Europaligaen er trioen Bruno Fernandes, Nathan Bishop og Odion Ighalo spilleberettighet for Manchester United.

Borussia Dortmund møter PSG i åttedelsfinalen i Champions League. Første oppgjør er 18. februar i Tyskland. Returkampen i Paris spilles 11. mars.