NØDLANDING: Air Canada-flyet foretok en nødlanding ved Madrid-Barajas Adolfo Suarez flyplass. En rekke brannbiler sto klare etter landingen.
NØDLANDING: Air Canada-flyet foretok en nødlanding ved Madrid-Barajas Adolfo Suarez flyplass. En rekke brannbiler sto klare etter landingen. Foto: Javier Soriano / AFP

Vellykket nødlanding etter at deler av landingshjulene gikk inn i motoren

Flyet med rundt 130 passasjerer landet trygt etter å ha sirklet over Madrid i flere timer for å kvitte seg med drivstoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et Air Canada-fly på vei fra Madrid måtte mandag ettermiddag snu etter at deler av landingshjulene løsnet og gikk inn i motoren.

Flyet landet trygt i Madrid klokken 19.05.

– Flyet er tvunget til å nødlande. Det må først bruke tre timer på å brenne drivstoff, for å oppnå optimal vekt å lande trygt med, skrev Sepla, en fagforening for spanske piloter, på Twitter.

Flyet, som er av typen Boeing 767, sirklet over flyplassen i Madrid i flere timer. Det skulle etter planen lande rundt klokken 19.30, men endte med å lande klokken 19.05.

ØDELAGT HJUL: Et hjul på flyets venstre side skapte trøbbel.
ØDELAGT HJUL: Et hjul på flyets venstre side skapte trøbbel. Foto: Juan Medina / Reuters

Det var omtrent en halvtime etter takeoff at piloten om bord på Flight AC837 ba om en nødlanding.

Ifølge den spanske avisen El Mundo var rundt 130 passasjerer om bord. Flyet var på vei til Toronto.

Piloten informerte passasjerene om at flyet hadde mistet et hjul. Spanske El País melder at piloten sa at det ikke var noe problem å lande.

Et F18-jagerfly tok av fra den militære flyplassen i Torrejón for å fly siden av passasjerflyet og vurdere situasjonen.