NYLIG LØSLATT: Terrormistenkte Sudesh Amman (19) var nylig løslatt fra fengsel før han søndag .
Police forensic officers work near a car at the scene after a stabbing incident in Streatham London, England, Sunday, Feb. 2, 2020. London police officers shot and killed a suspect after at least two people were stabbed Sunday in what authorities are investigating as a terror attack. (AP Photo/Alberto Pezzali)

Moren til terrormistenkt 20-åring: – Han var en snill og pålitelig gutt

I et intervju med Sky News forteller moren til den terrormistenkte at hun «hadde på følelsen» at det var sønnen som stod bak terrorangrepet i Streatham i London søndag.

To personer ble angrepet og knivstukket i Streatham i Sør-London, i det som omtales som en «terrorrelatert» hendelse.

Ifølge Sky News var gjerningspersonen overvåket av politiet da hendelsen fant sted.

Moren til gjerningspersonen har i etterkant av hendelsen fortalt til Sky News at sønnen var en «snill og pålitelig gutt» som ble radikalisert på nettet og i fengsel.

Hun var i kontakt med sønnen bare timer før angrepet.

«Hadde det på følelsen»

Haleema Faraz Khan, moren til gjerningspersonen, forteller at da hun først hørte om angrepet «hadde hun på følelsen» at det var sønnen som stod bak, skriver Sky News.

I intervjuet forteller hun at sønnen virket «normal» da hun besøkte ham torsdagen før angrepet. De hadde også kontakt på telefon søndagen, før angrepet skjedde.

Khan fortalte også at hun ikke kunne tro at hennes «pålitelige og kjære gutt» som «alltid smilte» kunne gjennomføre et terrorangrep.

Nylig løslatt

Den tidligere terrordømte Sudesh Amman var nylig løslatt fra fengsel da han iført en falsk bombevest knivstakk to personer i en travel handlegate i Streatham sør i London søndag.

En mann i 40-årene er utenfor livsfare, og en kvinne i 50-årene er skrevet ut fra sykehuset etter hendelsen som etterforskes som terrorrelatert.

Amman ble skutt og drept av politiet. Åstedet i Streatham var mandag morgen fortsatt avsperret.

Han hadde sonet under halve tiden av en dom på tre år for blant annet besittelse og spredning av ekstremistisk materiale.

IS tar på seg skylden

Ifølge ekstremistgruppen IS' propagandakanal Amaq tilhørte knivangriperen i London dem. To personer ble skadd i angrepet sør i byen søndag.

Angrepet fant sted midt på dagen i en travel handlegate i Streatham.

En av de skadde ble mandag skrevet ut av sykehus, og den andre er utenfor livsfare.

(TV 2/NTB)