SJEFEN: Artetas Arsenal fortsetter å spille uavgjort i Premier League.
SJEFEN: Artetas Arsenal fortsetter å spille uavgjort i Premier League. Foto: Phil Noble

Seierstørke for Arsenal

Det ble målløst mellom Burnley og Arsenal søndag ettermiddag. Dette var Artetas fjerde strake uavgjort i Premier League.

Burnley-Arsenal 0-0 (0-0)

Burnley hadde ikke vunnet mot Arsenal på de siste elleve kampene i alle turneringer. Samtlige kamper har endt med Arsenal-seier, men søndag ettermiddag holdt Burnley buret rent mot Arsenal.

Arsenal vant tidligere denne uken i FA-cupen mot Bournemouth. Bortsett fra det er det fem kamper siden siste seier.

For ujevne prestasjoner

– Jeg tror Burnley er mest fornøyd med å få med seg ett poeng. Dette var en stor skuffelse for Arsenal. Nå er de veldig langt unna topp fire, og nå begynner de å få trøbbel med tanke på topp seks, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om første omgang.

Arsenal ligger på 10. plass med 31 poeng, like mange som Burnley, som ligger på 11. plass.

– Jeg synes at Arteta gjør grep som er fornuftig. Spillerne til Arsenal er litt for ujevne. Det er veldig tidlig å felle en klar dom, men jeg synes har gjort det mye bedre uansett, konkluderer TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller i studio.

Misbrukte muligheter

Det ble en skikkelig slitekamp for Mikel Artetas og Sean Dyches menn på Turf Moor.

Kampen kunne gått begge veier, for lagene hadde rikelig med scoringmuligheter.

Jay Rodriguez hadde en kjempemulighet til å score for Burnley. Ti minutter før ordinær tid dukket Rodriguez opp på bakerste stolpe. Spissen smalt ballen i tverrleggeren, ned på streken og den spratt ut igjen fra to meters hold.

Allerede etter to minutter viste Lacazette seg frem. Aubameyang fant hodet til Lacazette, som headet like utenfor.

Bare ti minutter senere var det Aubameyangs tur. Spissen ble spilt alene gjennom mot Pope, men ballen sklei av foten, og skuddet gikk flere meter til side for mål. En sjelden bom fra den til vanlige treffsikre spissen.

Burnley hadde flere muligheter til å score i første omgang, da både Hendricks, McNeil og Rodriguez hadde sjanser til å sette ballen i mål. Men scoringen uteble.

Etter pausen fortsatt Burnley å presse. Etter 60. minutter stiger Hendricks til værs, men høyrekanten headet ballen like utenfor mål forbi Leno.

Men verken Burnley og Arsenal klarte å sette ballen i mål, og dermed endte det målløst.