JUBEL: Kristine Stavås Skistad og Konnerud tok NM-bronse på hjemmebane.
JUBEL: Kristine Stavås Skistad og Konnerud tok NM-bronse på hjemmebane. Foto: TV 2

Endelig en opptur for stavås skistad:

– Dette er det eneste jeg driver med og bryr meg om. I dag var det i hvert fall morsomt

Kristine Stavås Skistad og lagvenninnene i Konnerud tok NM-bronse i stafetten på hjemmebane. Det ble et stort lyspunkt i sesongen for 20-åringen.

Sesongen har vært preget av motgang for Kristine Stavås Skistad, som beskrev situasjonen som «helt håpløs» til TV 2 fredag.

Søndag kunne Konnerud-løperen juble for NM-bronse på stafetten sammen med lagvenninnene Tiril Liverud Knudsen og Margrethe Bergane.

– Det reddet litt av mesterskapet her, sa Stavås Skistad til NRK etter målgang.

– Håper det løsner fremover

Til TV 2 beskriver hun NM-innsatsen som «midt på treet».

– Det var i hvert fall bra at jeg ikke rotet det til en fjerdeplass i dag. Da hadde det sett mye verre ut. Så jeg tar med meg det, og så håper jeg det løsner fremover, sier Stavås Skistad.

Knudsen rykket i fra på første etappe og sendte Konnerud i tet til første veksling. Dermed øynet de et håp om gull på hjemmebane. Margrethe Bergane gikk andre etappe, men ble tatt igjen av vinner Nes og Tromsø. Stavås Skistad lå på andreplass, men ble tatt igjen av Ingvild Flugstad Østberg som sikret sølv til Gjøvik.

– Vi sa da vi gikk i mål til sjetteplass i fjor at vi skulle på pallen på hjemmebane. Det var sikkert ikke så mange som trodde på oss, men det er veldig morsomt at vi får det til med desidert yngst lag, tipper jeg. Så det var veldig morsomt, sier en fornøyd Stavås Skistad.

Nå håper hun at NM-medaljen kan være starten på en god fortsettelse.

– Jeg har håpet på at jeg får gå i Falun. Det har gått fremover nå og å være i en NM-finale på fredag er bedre enn å ryke i en kvartfinale på Beito. Så det kommer seg. Jeg tror jeg allerede neste helg kan være litt i slag, så jeg håper jeg får den muligheten. Men ja, jeg er litt usikker, sier 20-åringen.

– Hva er kontrasten til flyten i fjor og motgangen i år?

– Den er utrolig stor. Det er det eneste jeg driver med og det eneste jeg bryr meg om. Man er helt her oppe når det går bra, og helt der nede når det går dårlig. Så det er rart med det. Men det var morsomt i dag i hvert fall, svarer Stavås Skistad med et smil.

– Jeg så litt mørkt på det i starten av sesongen, men jeg klarte å få en litt mer positiv tankegang, som var nødvendig, forklarer hun.

NM-Gull til Weng-tvillingene

Amalie Håkonsen Ous gikk førstetappe for Nes. Til første veksling lå de 28 sekunder bak teten, men Lotta Udnes Weng leverte en strålende andreetappe og sendte tvillingsøster Tiril Udnes Weng ut som nummer to til den siste etappen.

– Vi har pratet om dette lenge, så at det skjedde var gøy, sier Ous til TV 2.

Hun satte høy fart fra første stavtak og etter én kilometer ledet hun med 22 sekunder ned til Stavås Skistad.

Ingvild Flugstad Østberg gikk den siste etappen for Gjøvik og meldte seg på i medaljekampen, men klarte ikke å ta igjen Nes som tok gullet.

– Det var mange som sa vi var favoritter, men vi følte oss absolutt ikke trygge. Jeg så at Ingvild ikke var langt bak meg. Jeg var så stiv, det var bra det holdt inn sier Tiril Udnes Weng til TV 2.

– Hva betyr dette for Nes?

– Målet var å ta gull, så alt annet ville vært en skuffelse, skal jeg være ærlig. Det betyr mye. Jeg håper det betyr at vi kan inspirere yngre utøvere. Jeg er stolt av klubben min, og håper vi etter hvert kan bli en storklubb.