Det melder nyhetsbyrået AP natt til søndag.

Ifølge CNN ble det første smittetilfellet bekreftet av filippinske myndigheter for tre dager siden, da det ble kjent at en 38 år gammel kinesisk kvinne hadde blitt lagt inn på sykehus få dager tidligere.

Hun hadde reist fra byen Wuhan i sentrale Kina, hvor viruset først ble oppdaget.

Ifølge den filippinske nyhetskanalen ABS-CBN var den 44 år gamle mannen som døde i reisefølge med den 38 år gamle kvinnen.

– Forverret tilstand

Begge to har vært isolert ved San Lazaro Hospital i Manila siden de ble innlagt.

Til nyhetskanalen opplyser helseminister Francisco Duque III at 44-åringen hadde symptomer som feber, hoste og vond hals.

– Gjennom sitt opphold på sykehuset utviklet han en alvorlig lungebetennelse. Under de siste dagene var han stabil, og viste tegn til forbedring, sier han.

– Men tilstanden hans forverret seg de siste 24 timene, og resulterte i hans død, fortsetter han.

Helseministeren opplyser om at myndighetene er i kontakt med den kinesiske ambassaden i anledning kremasjon og transport av etterlevningene til den 44 år gamle mannen.

– Ikke oppstått lokalt

Ifølge doktor Rabindra Abeyasinghe i Verdens Helseorganisasjons kontor på Filippinene er dette det første dødsfallet utenfor Kina.

– Men det er viktig å poengtere at dette ikke har oppstått lokalt. Pasienten kom virusets episenter, Wuhan i Kina, hvor det har vært et stort antall dødsfall, sier han.

Så langt er 305 personer døde, og over 14.300 smittet, skriver CNN søndag formiddag. Det er blitt bekreftet smittetilfeller i 27 land.

I likhet med mange andre land har Filippinene innført strenge reiserestriksjoner for å bekjempe virussmitten. President Rodrigo Duterte har midlertidig satt en stopp for alle reiser fra Kina, Hongkong og Macao. Filippinske borgere og de med permanent oppholdstillatelse kan returnere, men må da gjennomgå en 14-dagers karantene ved ankomst.