– Han kommer aldri til å bli en verdensklassespiss

TV 2s fotballekspert er kritisk til Anthony Martial og mildt sagt skeptisk til at Odion Ighalo, som landet i Manchester søndag, skal kunne løse Manchester Uniteds spisskrise.

Se TV 2-studios gjennomgang øverst!

Manchester United-Wolverhampton 0-0

Manchester United gikk målløse av banen for tredje gang på rad i Premier League i 0-0-kampen mot Wolverhampton lørdag.

Savnet av toppscorer Marcus Rashford er merkbart, og i Premier League-studio etter kampslutt tok TV 2s ekspert til orde for at han gjerne skulle byttet de to lagenes spisser om han var ansvarlig for vertene.

– Når jeg ser Anthony Martial, så tenker jeg at han aldri kommer til å bli en verdensklassespiss. Vi kan sammenligne med Raul Jimenez. Jeg ville hatt Jimenez hver dag i uken. Når Rashford er vekke, er Martial også veldig mye dårligere. Det ser ikke bra ut, sier Erik Thorstvedt.

Ighalo takker Solskjær

På Deadline Day hentet Ole Gunnar Solskjær inn tidligere Watford-spiss Odion Ighalo. Nigerianeren landet i Manchester søndag.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Siden jeg var en liten gutt, har jeg drømt om Manchester United, sier Ighalo til Sky Sports.

Han beskriver noen hektiske døgn før han signerte for de røde djevlene, og takker blant andre Solskjær.

– Jeg er først og fremst glad for å være på plass. Dette er en svært fin mulighet for meg, og jeg er takknemlig overfor Gud, agenten min og treneren som har gitt meg muligheten til å komme hit, sier Ighalo.

Thorstvedt er skeptisk

Ighalo har spilt i kinesisk fotball de siste sesongene etter overgangen bort fra Premier League i januar 2017, og en retorisk Thorstvedt stiller seg selv spørsmål om hva man kan forvente derfra.

– Det er jo et spørsmål. Hva får vi av han? De siste 15 kampene i Watford scoret han ikke i det hele tatt. Han møtte fullstendig veggen, og tok dette skiftet til Kina. Først rykket han ned. Han ville ikke være med dem ned, og gikk til en ny klubb der det har vært vanskeligere å få spilletid. De spilte cupfinaler rett før jul, og han startet på benken i begge disse kampene. De startet med en 31-åring fra Sør-Korea og en 33-åring fra Colombia som jeg aldri har hørt om. Det sier litt. Det er en del sesonger siden vi så ham på sitt beste.

– Du er mildt sagt skeptisk?

– Ja. Naturligvis er jeg det. Og så er jeg veldig, veldig villig til å bli overbevist om det motsatte. For den mannen har mye fotball i seg, og er en klassisk spiss, sier den tidligere Premier League-keeperen.

Les også: – Et tegn på desperasjon

Solskjær: – Ighalo gir oss en annerledes mulighet på topp

Like etter 0-0-kampen på eget gress lørdag får Solskjær også spørsmål om hva Ighalo kunne tilført laget hans mot Wolves om han hadde vært tilgjengelig allerede timer etter han signerte for klubben.

– Odion er en veldig god målscorer. Fysisk tilstedeværelse i boksen. Han kunne ha hjulpet Anthony. Han var isolert i førsteomgang, og det er frustrerende, sier den tidligere Molde- og Cardiff-sjefen.

Overfor TV 2 snakker nordmannen også varmt om Ighalo, og trekker blant annet fram det faktum at hans nye nigerianske spiss ble toppscorer i Afrikamesterskapet i fjor sommer.

– Vi henter ham på lån i 3,5 måned og det er en spiller med fysikk. Han er en god målscorer. Han var toppscorer i Afrikamesterskapet i fjor. Han kommer til å gi oss en ekstra streng å spille på, og han er en ekstra spiller. Anthony har spilt mye i det siste, Mason er en ung gutt ennå, Marcus er fortsatt skadet. Så vi får tid til å få alle på banen når de er friske, forklarer Manchester United-manageren.

Fernandes lyspunkt, men ... : – Et par av dem rundt ham er rett og slett ikke på nivå

Thorstvedts ekspertkollega Jesper Mathisen mener ingen av de andre Manchester United-spissene har det som skal til dersom motstanderen tar de forhåndsreglene Wolverhampton gjorde lørdag.

– De har sjanser til å score i dag, men det er ikke slik at de skaper veldig mange sjanser. Martial er en god spiller på sitt beste, men Martial og Greenwood trives ikke som alenespiss mot den typen midtstoppere. Vi husker hva Ighalo leverte sist han var her, men det er mange år siden, sier han.

Et lyspunkt for de røde djevlene var imidlertid Bruno Fernandes, som spilte 90 minutter i sin Premier League-debut og fikk skryt.

– Manchester United sliter voldsomt med å skape ting. Det blir altfor få bevegelser, altfor forutsigbart og altfor lite fantasi. Bruno Fernandes kommer inn, og du ser at han har ferdigheter. Han krever ballen. Men det er verre med et par av dem rundt ham. De er rett og slett ikke på det nivået United må være på hvis de skal bryte ned den typen motstand, sier Mathisen.

Nå venter 16 dagers kamppause for Solskjærs lag, før Chelsea står på motsatt banehalvdel 17. februar. Den tiden skal nordmannen bruke godt.

– Vi får mer energi i hvert fall. Vi får Bruno mer vant til de han spiller med og vi får Ighalo inn. Så vi får litt flere strenger å spille på, sier Solskjær til TV 2.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!