Hykkerud så rødt: – Jeg spiller som en 70-åring

Joakim Hykkerud følte han ødela for lagkameratene i toppkampen.

Elverum-Drammen 33-30

Elverum har langt på vei avgjort Rema 1000-ligaen for herrer etter at de vant 33-30 mot serietoer Drammen.

Ligalederen har nå en luke på seks poeng, med fem kamper igjen av sesongen.

– Nå ser det tøft ut, vi måtte nok vinne i dag. Det er ikke teoretisk umulig, men... Vi skal kjempe, men hvis det ikke går, skal vi slå de i sluttspillet, sier Joakim Hykkerud til TV 2.

Han var ikke nådig med seg selv eller laget:

– Jeg spiller som en 70-åring i dag. Vi får dumme tominuttere og gjør mye surr.

Apropos dumme tominuttere: Det hjalp ikke at han fikk rødt kort på grunn av for mange tominuttere.

– Det er historisk. Jeg kan ikke å huske å ha fått det før. Da jeg fikk min andre min tominutter kikket jeg på dommeren og ga ham noen dådyrøyne. Han tror jeg kjefter på ham. Jeg sier: «Hei, hva får jeg for?» og da får jeg to minutter til. Det er urutinert av meg, det skal jeg ikke gjøre. Det ødelegger mye for guttene.

Unødvendig utvisning

To av strek-kjempens utvisninger kom i samme situasjon, etter at Hykkerud snakket på seg en ny tominutter.

– Unødvendig, slo TV 2s håndballekspert Bent Svele fast. Han mente den opprinnelige utvisningen riktig.

Til tross for at den tidligere landslagsspilleren måtte sitte mye på benken holdt Drammen følge.

Hykkeruds andre tominutter skulle vise seg skjebnesvanger da han pådro seg sin tredje tominutter. Uten at han skjønte så mye av det heller, var det røde kortet uunngåelig.

Mot slutten av kampen ble Elverum for sterke. Anført av Lukas Sandell (åtte mål) og Sigvaldi Gudjonsson (seks scoringer) ble det seier 33-30

Elverum har kun tapt en kamp denne sesongen mot norsk motstand. Det var i oktober borte mot Nærbø.

– Vi gjør en fantastisk kamp. Vi kjemper oss inn igjen mot et lag vi havner tre mål bak, sier Drammen-trener Kristian Kjelling.

Glimrende angrepsspill

I den siste eliteseriekampen onsdag vant FyllingenBergen 32–29 borte mot Kolstad. Gjestene fra Bergen fikk en god start på eliteserieoppgjøret og ledet med fem mål (10-5) etter ti minutters spill.

Og mens Kolstad slet med finne ut av Fyllingen-laget, vartet gjestene opp med tidvis glimrende angrepsspill – som da Ebbe Stankiewicz serverte Sindre Aho i fart og gjorde 12-7.

Vertene fikk redusert bergenslagets ledelse til pause, da var stillingen 16-13 til FyllingenBergen. Kolstad må ha brukt pausepraten godt, for det tok ikke mer enn fire minutter før Kolstad hadde utlignet ledelsen og det sto 17-17 på måltavla.

Lite som stemte

Og der alt stemte før pause, var det lite som fungerte for gjestene de første minuttene etter hvilen. Da gikk det bedre for Kolstad som tok ledelsen for første gang i kampen da de gikk opp i 18-17.

Men FyllingenBergen kjempet seg tilbake i kampen, og etter en scoringsbonanza med tre mål på ett minutt, var plutselig gjestene igjen i føringen 22-20. Selv om Kolstad utlignet til 22-22 hadde gjestene mer å gå på. Kort tid senere ledet FyllingenBergen 26-23, en ledelse som ble for tung å ta igjen for hjemmelaget.

Da Aho gjorde 31-28 minuttet før slutt var det klart at poengene blir med Fyllingen-laget tilbake til Vestlandet.

FyllingenBergen vant til slutt 32-29.