Toppscorer Sørloth hyllet av egne fans – scoret lekkert mål mot erkerival

Alexander Sørloth (24) viste seg frem i årets største kamp for Trabzonspor. – Jeg stortrives her, lyder det fra målsniken etter kampen.

Se intervjuet med Sørloth i vinduet øverst!

Trabzonspor-Fenerbahce 2-1

– At vi vinner kampen, er rett og slett helt sinnssykt deilig. Fansen har bygget opp denne kampen i to uker nå, sier en smørblid Sørloth til TV 2.

Foruten Istanbul-klubbene, er Trabzonspor den mest suksessrike fotballklubben i Tyrkia.

Dermed har det bygget seg opp en intens rivalisering mellom Trabzonspor og Fenerbahce, sistnevnte Istanbul-klubb og regnet som en av «de tre store.»

Hyllet av fansen

Trabzonspor-supporterne TV 2 snakket med i forkant, stemplet oppgjøret som årets største.

Der spilte en 24 år gammel trønder, som fansen har trykket til sitt bryst, en av hovedrollene.

«King of the North», Sørloths kallenavn blant fansen, og «I love you, Sørloth» var blant kjærlighetserklæringene som ramlet inn fra tribunen. For Sørloths del var dette første gang han spilte oppgjøret på hjemmebane.

14 minutter var spilt da 24-åringen fikk ballen servert etter å ha gått på et skråløp inn i feltet.

Landslagsspissens førstetouch var perfekt. Han vippet ballen opp til seg selv, og fikk den nødvendige åpningen til å sette ballen i det nærmeste hjørnet. Det var Sørloths 16. scoring for sesongen, til øredøvende jubel i heksegryten Senol Günes stadion.

– Det var helt nydelig å se den gå inn, sier Sørloth.

– Det satt, og det følte jeg at det gjorde egentlig i hele dag. Både touch, driblinger og alt sammen satt godt. Når det i tillegg skjer så tidlig i kampen, bygger det voldsom selvtillit utover, forklarer trønderen.

– Jeg stortrives

Han er toppscorer i den tyrkiske ligaen, nå to mål foran Alanyaspor-spissen og Premier League-kjenningen Papis Cissé.

– Hvordan er det å være Alexander Sørloth i Tyrkia nå?

– Det tror jeg sier seg selv. Det er helt nydelig, jeg stortrives og scorer mål. Vi vinner, og ligger godt an på tabellen ... det er helt nydelig, svarer han med et glis om munnen.

Han rundet av en svært god dag for norske landslagsspisser. Noen timer tidligere scoret Erling Braut Haaland to i debuten fra start for Borussia Dortmund.

– Ja, og Sander Berge spiller fra start med en gang for Sheffield og vinner, tilføyer Sørloth.

– Det er en strålende dag. Folk leverer, og det skal vi fortsette med, slår han fast.

Senere var Sørloth svært nær sitt andre for dagen. Et innlegg fra dødlinjen ble slått inn i boks. Trønderen raget høyest, men klarte akkurat ikke å komme seg nok over ballen. Dermed ble det tverligger-ut.

Allerede i første spilleminutt sendte Max Kruse Fenerbahce i føringen. Sørloths scoring var utligningsmålet, før venstrebacken Filip Novák sendte hjemmelaget i ledelsen etter 32 minutter.

Trabzonspor bevarte 2-1-ledelsen kampen ut.