Liverpool-målfest: Tangerte imponerende Manchester City-rekord

Liverpool lekte seg mot Southampton og nærmer seg stadig en banebrytende sesong.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Liverpool-Southampton 4-0

Southampton ble slått 4-0 på Anfield etter scoringer av Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson og Mohamed Salah (2).

Det var Liverpools 20. hjemmeseier på rad i Premier League. Dermed tangerte de Manchester Citys nesten åtte år gamle rekord.

– Dette laget er bare så supert at vi nesten ikke har sett maken, sier Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Jürgen Klopps menn har allerede stått for tidenes beste Premier League-start. Etter lørdagens seier står de med 73 poeng på 25 kamper, og har en luke på 22 poeng ned til tabelltoer Manchester City.

De lyseblå spiller borte mot Tottenham søndag.

En annen City-rekord Liverpool nærmer seg, er flest seirer på rad i Premier League. Den er på 18, og de røde fra Merseyside står nå med 16.

Firmino-hyllest

En av kampens store spillere, var Roberto Firmino. Den brasilianske teknikeren vartet opp med tre målgivende pasninger. Den første med hælen, den siste kreditert til ham etter klabb og babb i feltet.

TV 2s fotballekspert hyller Firmino i kjølvannet av assist-hat-tricket.

– Han gjør alt rett i de fleste situasjonene. Alle unge fotballspillere bør se på valgene Firmino gjør, bevegelsene og oversikten han har. Han har fullstendig kontroll, roser Jesper Mathisen.

Henderson stod frem med mål og målgivende. Liverpool-kapteinen forklarer at de måtte jobbe hardt for seieren, 4-0 til tross.

– Prestasjonen var bra, men som vi alltid sier, kunne den vært bedre. Premier League er vanskelig. Southampton er et bra lag, men vi vant fortjent til slutt, oppsummerer Henderson overfor Premier League Productions.

Ville ha straffe

Etter en første omgang der Southampton var fullt på høyde med Liverpool, tok den suverene ligalederen ledelsen tidlig i andre.

Først gikk Danny Ings i bakken i Liverpools 16-meter, men dommer Kevin Friend vinket spillet videre. Da stupte de kontringsterke vertene i angrep.

Ballen havnet hos Roberto Firmino. Brasilianeren hælflikket ballen videre til Alex Oxlade-Chamberlain. Sadio Mané-erstatteren skar innover i banen, satte ballen tilbake i det nærmeste hjørnet og fintet med det ut målvakt Alex McCarthy.

På motsatt banehalvdel stod Ings med hendene på hodet, fortvilet over at det ikke ble blåst straffe. Den tidligere Liverpool-spissen hadde tråklet seg inn i feltet og fått en berøring av Fabinho før han gikk i bakken.

– Spørsmålet er om han straffes for ikke å gå over ende med en gang. Det er en situasjon å diskutere, konstaterte TV 2s kommentator Espen Ween.

Henderson og Salah økte

Et knapt kvarter senere økte Liverpool ledelsen. Igjen var Firmino servitør. Brasilianeren spilte ballen 45 grader ut til Jordan Henderson, som bredsidet inn 2-0. Det var Henderson, som sjelden scorer, sitt andre mål på tre kamper.

Så var det Mohamed Salahs tur. Denne gangen stod Henderson for den målgivende pasningen. Ballen gikk via Southamptons Jan Bednarek, før Salah satte den i mål med en lekker chip.

Like før full tid satte Salah inn sitt andre mål for dagen. Igjen var Firmino servitør.