Alex Azar under en pressekonferanse fredag kveld norsk tid.
Alex Azar under en pressekonferanse fredag kveld norsk tid. Foto: Leah Millis/Reuters/NTB scanpix

Trump nekter Kina-turister innreise

President Donald Trump vil forby innreise for alle utlendinger som kan utgjøre en smitterisiko.

USA erklærer folkehelsekrise på grunn av coronaviruset, og president Donald Trump vil forby innreise for alle utlendinger som kan utgjøre en smitterisiko.

Ifølge nyhetsbyrået AFP gjelder innreiseforbudet for alle utenlandske statsborgere som har vært i Kina i løpet av de siste to ukene.

I tillegg skal alle amerikanere som vender tilbake fra Hubei-provinsen, plasseres i karantene. Utbruddet av det nye coronaviruset startet i millionbyen Wuhan i desember.

Viruset kan arte seg som en mild forkjølelse eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang, først og fremst for eldre og personer med svekket helse.

Refset USA

Fredag refset Beijing USA for å advare amerikanske borgere mot å reise til Kina grunnet coronaviruset.

– Enkelte amerikanske tjenestemenns ord og handlinger er verken saklige eller hensiktsmessige, sier det kinesiske utenriksdepartementets talsmann Hua Chunying fredag.

I tillegg til å advare amerikanske borgere mot å reise til Kina råder amerikanske myndigheter dem som allerede er i Kina, til å dra hjem.

– Mens Verdens helseorganisasjon (WHO) ikke anbefaler reiserestriksjoner, hastet USA med å gjøre det omvendte. Det er helt klart ikke en handling som viser velvilje, sier Hua. (©NTB)