INVOLVERT LØRDAG: Fernandes er i Uniteds tropp til lørdagens kamp mot Wolverhampton. Foto: Patricia De Melo Moreira
INVOLVERT LØRDAG: Fernandes er i Uniteds tropp til lørdagens kamp mot Wolverhampton. Foto: Patricia De Melo Moreira

– Jeg har snakket med Ronaldo om Manchester United

Ole Gunnar Solskjær gir trolig storkjøpet Bruno Fernandes sjansen allerede i lørdagens Premier League-kamp mot Wolverhampton.

Portugiseren ble formelt Manchester United-klar torsdag kveld. Han koster Solskjærs klubb over en halv milliard kroner og får trolig en sentral plass i «tierrollen» bak spissen.

Tidligere fredag ble det kjent at portugiseren får draktnummer 18, et nummer som tidligere har tilhørt United-legenden Paul Scholes.

– Jeg pleide å spille med nummer åtte siden det var min bursdag og siden min far også hadde den drakten. Nå har jeg valgt nummer 18 som er min kones bursdag og draktnummeret til Paul Scholes som var en stor spiller her, sier Fernandes om draktvalget.

Fernandes forteller at en annen portugiser var viktig i valget om å gå til Manchester United.

– Jeg så mange Premier League-kamper i Portugal og fikk se mye av United med Ronaldo. Han var et idol for meg og jeg husker da han skrev under for Manchester United etter å ha imponert stort i en treningskamp mot dem, forteller Uniteds nye nummer 18.

– Jeg har snakket med Ronaldo om Manchester United og han har bare sagt positive ting. Her startet han sin drøm og nå er han er glad på mine vegne for at jeg kan starte min. Ole snakket også med Ronaldo om meg og vi kjenner hverandre og jeg vil følge stegene hans i denne klubben. Ronaldo har vært verdens beste spiller, men jeg må skrive min egen historie her, sier Bruno Fernandes.

Blir involvert mot Wolverhampton

– Han er i form til å spille, og han kommer til å bli involvert. Han blir med i troppen, fastslo Uniteds norske manager umiddelbart på fredagens pressekonferanse.

United trenger seier hjemme mot Wolves for å holde liv i håpet om å fullføre sesongen blant de fire beste i ligaen. Fernandes blir en sentral mann i jakten på en plass i mesterligaen.

– La oss få treningen unnagjort først. Han har hatt noen hektiske dager nå, ikke minst siden datteren hans fylte tre år i går. Jeg vet ikke hvor mye han blir involvert (mot Wolves), men han er i troppen, sa Solskjær.

Solskjær forklarte også hvorfor det tok såpass lang tid å signere portugiseren. Fernandes har vært linket til United i flere overgangsvinduer.

– Det handler om timing og prioriteter, penger og klubbens verdivurdering. Han betydde mye for Sporting og de ville beholde ham. Vi er fornøyde med endelig å ha fått han på plass. Vi har fulgt han i flere år. Han har vokst gradvis i den perioden og blitt mer moden og jevnere i prestasjonene. Han er en god leder. Selv med alle spekulasjonene rundt seg har han holdt seg fokusert og spilt fantastisk. Det sier alt om hvor profesjonell han er, og han er et fantastisk menneske, sier United-manageren.

Forventer at han blir en leder

Nordmannen forventer at nysigneringen blir en leder i United-garderoben.

– Vi ønsker spillere som det betyr mye for. Han er en vinner. Han hater å tape, det har jeg sett selv. Han bruker det sinnet på en god måte, og til å spille bedre og hjelpe lagkameratene. Han var en fantastisk kaptein for Sporting, og han kommer til å være en leder her også. Jeg har sagt at han bare skal være seg selv. Han er et flott menneske, som er smilende, men du kan hate å tape selv om du er en fin fyr.

Portugiseren selv frir til fansen.

– Jeg vil lære av de erfarne og tilføre det jeg kan for å hjelpe klubben. Jeg møtte Ole og det var et veldig bra møte. Ole har en historie her og jeg gleder meg til å spille for ham, og jeg gleder meg veldig til å spille for United-fansen og gi alt. Jeg håper de vil like å se meg i United-drakten, sier Bruno Fernandes.

Solskjær regner ikke med at Manchester United henter inn flere spillere på overgangsvinduets siste dag.

– Jeg tror ikke vi kommer til å handle mer, nei.

– Jeg er fornøyd med de vi har her, og at Bruno kom inn var en stor greie for meg mot slutten av vinduet. Det gjør at vi kan spille på en annen måte, og med midtstoppere på vei tilbake fra skade kan vi spille med tre bak slik vi har gjort i det siste.

(©NTB/TV 2)